AcasăBreviar parlamentarSenatorul Liviu Voiculescu: „PNL va menține actualul regim fiscal, fără creșteri de...

Senatorul Liviu Voiculescu: „PNL va menține actualul regim fiscal, fără creșteri de taxe sau impozite”

Recent, senatorul PNL Liviu Voiculescu a vorbit despre faptul că partidul din care face parte dorește să mențină actualul regim fiscal, fără creșteri de taxe sau impozite și va pune în practică reforme structurale amânate de mulți ani în România. Conform celor declarate de acesta, numărul firmelor cu capital străin nou înființate în România a crescut, în primele nouă luni din 2021, cu 43,49%, comparativ cu perioada similară din 2020.

„Investițiile străine în România înregistrează o creștere mult mai amplă decât în anii de dinainte de pandemie. Semnificativă este creșterea față de primele nouă luni din 2018 și 2019, când investițiile străine directe erau la 3,5 miliarde de euro, respectiv 4,2 miliarde de euro.

Astfel, numărul firmelor cu capital străin nou înființate în România a crescut, în primele nouă luni din 2021, cu 43,49%, comparativ cu perioada similară din 2020, la 4.164, conform datelor centralizate de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC).

Cele 4.164 de firme noi aveau un capital social subscris în sumă totală de 33,072 milioane de dolari, cu 80% mai mare față de cel al firmelor înmatriculate în ianuarie-septembrie 2020, de 18,368 milioane de dolari.

La sfârșitul lunii septembrie 2021, în România existau 235.140 societăți cu participare străină la capitalul social. Valoarea capitalului subscris se situa la 64,227 miliarde de dolari.

Cifrele arată creșterea încrederii mediului de afaceri în economia românească și în măsurile luate de către Guvernul Cîțu. În continuare, PNL dorește să mențină actualul regim fiscal, fără creșteri de taxe sau impozite și va pune în practică reforme structurale amânate de mulți ani în România”, a declarat Liviu Voiculescu.

Ionuț Dumitrescu

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments