AcasăBreviar parlamentarSenatorul Liviu Voiculescu – printre inițiatorii propunerii legislative pentru modificarea Legii 220/2008,...

Senatorul Liviu Voiculescu – printre inițiatorii propunerii legislative pentru modificarea Legii 220/2008, pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie

Senatorul PNL Liviu Voiculescu se numără printre inițiatorii propunerii legislative pentru modificarea Legii 220/2008, pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie.

Legea își propune să încurajeze cât mai mulți români să devină prosumatori, având în vedere că, deși avantajele sunt numeroase, pe termen lung, investiția inițială este substanțială și se amortizează în timp. Actuala propunere legislativă reprezintă un impuls în plus pentru utilizarea instalațiilor de energie verde.

„La ora actuală, legea prevede compensarea energie electrice la proprietatea unde se află instalația de panouri fotovoltaice, iar obiectivul actualei propuneri legislative este ca prosumatorul cu instalații de panouri fotovoltaice să beneficieze de compensarea energiei solare, la toate locațiile aflate în proprietatea prosumatorului în cauză.

Avantajele sunt incontestabile: prosumatorul își produse singur energia de care are nevoie și poate produce bani din surplusul de energie, are autonomie față de producătorii și furnizorii de energie, protejează mediul, valoarea locuinței crește dacă vrea să o vândă, și știe exact câtă energie consumă, pentru a face anumite modificări pentru economisire”, a declarat Liviu Voiculescu.

Ionuț Dumitrescu

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments