AcasăLa ordinea săptămâniiSenatorul Paul Stănescu – 16 inițiative legislative, dintre care patru au devenit...

Senatorul Paul Stănescu – 16 inițiative legislative, dintre care patru au devenit legi!

Paul Stănescu, senator PSD de Olt, s-a dovedit a fi printre cei mai activi parlamentari. În primele sale șase luni, în calitate de senator al României, Paul Stănescu a reușit să-și păstreze susținerea electoratului, prin implicarea de care a dat dovadă. În acest timp, a ascultat și a ținut cont de toate problemele ridicare de conjudețenii săi, în timpul audiențelor, sau cele venite prin poșta electronică.

Acesta face parte din Comisia pentru Agricultură, Silvicultură și Dezvoltare Rurală și Comisia pentru Drepturile Omului, Culte și Minorități din Senat. A depus și semnat 16 inițiative legislative, dintre care patru au devenit legi. La momentul respectiv, chiar a semnat moțiunea depusă de coaliția de guvernământ împotriva Guvernului Grindeanu.

paul stanescu psd liA militat și a reușit să obțină reducerea vârstei standard de pensionare cu doi ani, fără penalizare, pentru persoanele care au locuit, timp de 30 de ani, în Slatina sau pe o rază de 8 km în jurul localității, prin modificarea alineatului (5) al articolului 65 din Legea nr. 263/2010, privind sistemul unitar de pensii publice.

O altă propunere legislativă este instituirea zilei de 10 octombrie – Ziua națională a produselor agroalimentare românești, propunere care a devenit Legea 168/12.07.2017 publicată în Monitorul Oficial 556/13.07.2017. A reușit să introducă în lege unele măsuri pentru îmbunătățirea exercitării, pe teritoriul României, a drepturilor conferite în contextul liberei circulații a lucrătorilor în cadrul Uniunii Europene. Inițiativa a devenit Legea 106/18.05.2017 publicată în M.O. 381/22.05.2017. Al patrulea proiect cu care se poate mândri senatorul PSD de Olt și care a devenit lege, este cel referitor la salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Pe lângă cele patru propuneri legislative care au devenit puncte ale unor legi importante pentru toți românii, nu numai pentru cetățenii județului Olt, se numără și alte 12 inițiative ce se află în diferite stadii de soluționare.

De exemplu, modificarea și completarea Legii numărul 52/2011 privind exercitarea unor activități cu caracter ocazional desfășurate de zilieri – se află în stadiul de dezbatere în Senatul României. Tot în dezbaterea senatorilor se află și propunerea legislativă pentru modificarea articolul 66 alineatul (4) din Legea numărul 76 din 16 ianuarie 2002, privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă; modificarea Legii nr. 254/2013, privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare, în cursul procesului penal; propunerea legislativă privind modificarea și completarea Legii numărul 550 / 29 noiembrie 2004, privind organizarea și funcționarea Jandarmeriei Române.

De asemenea, în lucru, la comisiile permanente ale Senatului se află propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Codului. O altă propunere legislativă  este cea pentru modificarea și completarea articolului 6 din Legea numărul 3/2000, privind organizarea și desfășurarea referendumului, care este anunțată în Plen, pentru exercitarea dreptului de sesizare asupra constituționalității Legii. O propunere legislativă adoptată în Senat este cea referitoare la modificarea și completarea Legii numărul 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol.

Senatorul Paul Stănescu a mai lucrat la două propuneri legislative care, în momentul actual, sunt trimise la Cameră, pentru dezbatere. Acestea se referă la modificarea Legii cadru numărul 284/2010 actualizată la 23 octombrie 2014 și cea referitoare la modificarea articolului 6 alineatul (6) din Legea 165/2013, privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România. Tot în stadiul de dezbatere, dar care este deja aprobată în Senatul României, se află și inițiativa lui Paul Stănescu cu privire la aprobarea  unui program pentru angajarea tinerilor în agricultură, acvacultură și industria alimentară.

Alte două propuneri legislative inițiate de Paul Stănescu sunt cele privind aprobarea Programului de susținere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducție, precum și cea privind aprobarea Programului de susținere pentru activitatea de reproducție, incubație și de creștere în sectorul avicol. Acestea din urmă sunt înregistrate la Senat, pentru dezbatere.

Totodată, senatorul Paul Stănescu a susținut nouă declarații politice și a avut trei luări de cuvânt în plen.

Pentru perioada următoare, senatorul PSD de Olt are multe alte proiecte care se vor  aprobate de senatorii României. Paul Stănescu a declarat faptul că acestea vor fi aduse în fața opiniei publice după discutarea lor, în conducerea PSD, dar și în Coaliție, pentru că este nevoie de susținere, în vederea transformării lor în acte normative.

LINIA ÎNTÂI

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments