AcasăActualitateSenatorul Paul Stănescu: „Am adoptat un buget care vine în sprijinul românilor!”

Senatorul Paul Stănescu: „Am adoptat un buget care vine în sprijinul românilor!”

Paul Stănescu, secretar general al PSD, anunță adoptarea, în Guvernul României, a bugetului pentru anul 2023. Acesta a declarat faptul că este un buget în sprijinul românilor, care rămâne fidel principiului ce asigură o protecție mai mare pentru categoriile vulnerabile. În alocarea banilor pentru anul viitor, s-a ținut cont de interesele și proiectele comunităților locale, indiferent de dimensiunea acestora sau de conducerea politică.

„Bugetul pentru anul 2023 este, în ciuda unor presiuni financiare uriașe și a crizelor, unul care protejează românii. Am respins populismul și nu am căzut în patima austerității, pe care au practicat-o, mai demult, unele partide de dreapta. Ne-am pus amprenta pe acest buget cu măsuri, care au grijă ca românii să treacă cât mai bine peste această perioadă. Sunt prinse, de asemenea, și măsuri economice, care susțin locurile de muncă și funcționarea economiei.

Întrucât nu știm când se vor tempera crizele, vom continua să fim precauți și responsabili, în politicile guvernamentale, la fel ca până acum.

Angajamentul nostru politic, care este în acord total cu proiectul social-democrat, a fost și va rămâne acela de a nu lăsa pe nimeni în urmă. Este un buget în sprijinul românilor, care rămâne fidel unui principiu: asigură o protecție mai mare pentru categoriile vulnerabile.

Piața liberă din energie, cauza tuturor relelor din economie și din casele românilor, a fost adusă sub autoritatea legii și a interesului public. Doar așa am reușit să avem acest buget bun pentru români, bun pentru economie.

Am ținut și vom ține cont și de interesele și proiectele comunităților locale, indiferent de dimensiunea acestora sau de conducerea politică.

Însă, ceea ce ne dorim foarte mult este ca, prin acest buget, să sprijinim, cu mai multă consecvență, un obiectiv strategic: susținerea industriilor și companiilor care produc în România. Este un răspuns firesc, corect și justificat la ceea ce se întâmplă, astăzi, în lume.

PSD va fi în continuare precaut și responsabil, și, în același timp, un partid care ține în primul rând cu românii”, a spus Paul Stănescu.

Dragoș Sîrghie


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments