AcasăBreviar parlamentarSenatorul Paul Stănescu: Angajarea răspunderii Guvernului înseamnă reforme și responsabilitate, nu austeritate!

Senatorul Paul Stănescu: Angajarea răspunderii Guvernului înseamnă reforme și responsabilitate, nu austeritate!

Paul Stănescu, senator și secretar general al PSD, a transmis, marți, 5 septembrie a.c., un comunicat de presă, cu privire la faptul că, la acest moment, cea mai importantă bătălie se dă la Bruxelles, acolo unde PSD și PNL trebuie să joace, într-o singură echipă, fiind vorba de interesul național. Totodată, senatorul PSD este convins de faptul că se vor găsi soluțiile politice și economice, care să pună românii, pe primul loc.

„Este un semnal bun că, de ieri, avem un acord clar, în Coaliție, în privința angajării răspunderii guvernamentale. Românii așteaptă să corectăm o serie de nedreptăți care s-au tot perpetuat.

Reducerea cheltuielilor publice, combaterea evaziunii și eliminarea unor privilegii fiscale nu înseamnă austeritate pentru România, ci garanția că statul rămâne pe drumul creșterii economice. Spre deosebire de alte perioade, în guvernările PSD nu s-au tăiat salarii, nu au scăzut pensiile ba, din contră, am ținut, mereu, cu românii. Nu vom face decât să modelăm sistemul de pensii, sistemul fiscal și pe cel salarial, după principii mai corecte.

Am văzut că ieri s-a vorbit și despre linii roșii în Coaliție. Dacă tot vorbim de ele, eu spun că adevărata linie roșie care contează este să nu facem rău României și românilor, neluând măsurile care trebuie luate pentru a reduce deficitul bugetar. Cred că oamenii sunt sătui, până peste cap, de vorbe și, mai ales, de lideri politici puși pe harță, care se bat, cu pumnul în piept, că trebuie să fie duri cu PSD.

Le reamintesc că, cea mai importantă bătălie pe care o dăm, în această perioadă, este la Bruxelles. Acolo, avem negocieri grele și complexe, pentru reducerea deficitului bugetar, fără să ni se impună să creștem taxe, care să-i afecteze pe cei mai vulnerabili. PSD și PNL trebuie să joace, într-o singură echipă, în acest meci, pentru că e vorba de un interes mai larg, care este național. Aici, am avea nevoie să fim mai fermi, în negocierile cu instituțiile europene, nu în fața reflectoarelor.

Sunt convins că, dacă stăm la masa discuțiilor și suntem mai cerebrali, vom găsi și soluțiile politice și pe cele economice, care să pună românii, pe primul loc”, a transmis Paul Stănescu.

Dragoș Sîrghie


RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments