AcasăBreviar parlamentarSenatorul Paul Stănescu – cosemnatar al actului normativ cu privire la modificarea...

Senatorul Paul Stănescu – cosemnatar al actului normativ cu privire la modificarea OUG nr. 155/2001, privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân

 Paul Stănescu, senator PSD, este cosemnatar al actului normativ cu privire la modificarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 155/2001, privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân.

„Serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân este un serviciu de utilitate publică. Trebuie lăsat la aprecierea fiecărei unități administrativ teritoriale dreptul de a alege modalitatea de încredințare a acestui serviciu de utilitate publică, respectiv gestiune directă sau gestiune delegată.

Așadar, propunem modificarea art. 2, alin. 4, din OUG nr. 155/2001, privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, acesta urmând să aibă următorul conținut: «Serviciile specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân pot fi realizate prin gestiune directă, gestiune delegată și concesiune, în condițiile legii, numai către persoane juridice, care pot presta activități în domeniul protecției animalelor și către asociații sau fundații care desfășoară activități în domeniul protecției animalelor, potrivit statutului, cu obligația asigurării serviciilor medical-veterinare, contractate cu medici veterinari de liberă practică, organizați în condițiile legii»”, a declarat Paul Stănescu.

Dragoș Sîrghie

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments