AcasăBreviar parlamentarSenatorul Paul Stănescu susține o propunere legislativă cu scopul de a completa...

Senatorul Paul Stănescu susține o propunere legislativă cu scopul de a completa și modifica Legea Educației Naționale nr. 1/2011

Paul Stănescu, senator PSD, susține, alături de alți colegi social-democrați din Senatul României, o propunere legislativă cu scopul de a completa și modifica Legea Educației Naționale nr. 1/2011, în vederea îmbunătățirii cadrului legislativ în materie de sport. Modificările legislative au menirea să armonizeze Legea Educației Fizice și Sportului nr. 69/2000 cu Legea Educației Naționale nr. 1/2011, în ceea ce înseamnă desfășurarea procesului instructiv educativ și al antrenamentului sportiv.

„Se dorește actualizarea cadrului legislativ, în vederea introducerii în lege a instituțiilor publice sau private ce au rol în domeniul sportului de performanță (federații sportive, academii sportive, cluburi sportive, Comitetul Olimpic și Sportiv Român). Totodată, se dorește creșterea calitativă a competițiilor sportive școlare, la nivel național, dar și o separare a acestora, din punct de vedere organizațional. Astfel, în conformitate cu standardele europene, se impune separarea Federației Sportului Universitar de cel Școlar.

Implicarea companiilor private este un lucru necesar, din punct de vedere al finanțării activităților sportive școlare. Prin aceste modificări legislative, venim cu completările necesare, având în vedere dinamica sportului mondial, creștem și calitatea, din toate punctele de vedere, și baza de secție va fi una mult mai mare și mult mai calitativă”, a declarat Paul Stănescu.

Dragoș Sîrghie

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments