AcasăBreviar parlamentarSenatorul Siminica Mirea – printre inițiatorii Legii privind ansamblurile și siturile istorice...

Senatorul Siminica Mirea – printre inițiatorii Legii privind ansamblurile și siturile istorice și arheologice

Senatorul de Olt Siminica Mirea se numără printre inițiatorii Legii privind regimul juridic al ansamblurilor și siturilor istorice și arheologice care fac parte din Lista patrimoniului mondial UNESCO, și unele măsuri privind protejarea Cetăților dacice din munții Orăștie.

Astfel, județele, ca unități administrativ-teritoriale pe teritoriul cărora se află monumentele istorice de tipul ansambluri și siturile istorice și arheologice care fac parte din Lista patrimoniului mondial UNESCO și care nu sunt înscrise în domeniul public al statului, ori în domeniul public local al comunelor, orașelor și municipiilor, au obligația să preia, să inventarieze și să înscrie, în domeniul public al unității administrativ teritoriale bunurile, și să asigure administrarea acestora.

siminica mirea net 766Județele, ca unități administrativ-teritoriale, prin consiliile județene, au obligația să stabilească mijloacele de protecție și pază a arealului monumentelor istorice și să monitorizeze punerea în aplicare a acestora, colaborând cu organismele implicate în aceste activități.

De asemenea, au obligația întreținerii terenurilor aferente zonei administrate, a căilor de acces pe traseele de vizitare, a înlăturării vegetației care pune în pericol monumentele sau aspectul general al monumentelor, cu respectarea normelor silvice în vigoare.

Ionuț DUMITRESCU


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments