AcasăSenatorul Siminica Mirea susține ca data de 30 septembrie să fie declarată...
Array

Senatorul Siminica Mirea susține ca data de 30 septembrie să fie declarată „Ziua națională a antreprenorului român”

Printre inițiatorii propunerii legislative privind declararea zilei de 30 septembrie ca „Ziua națională a antreprenorului român” se află și senatorul PSD de Olt – Siminica Mirea.

Conform propunerii legislative, pentru a celebra „Ziua națională a antreprenorului român”, pot fi organizate de către autoritățile administrației publice centrale și locale, Camera de Comerț și Industrie a României, camerele județene, precum și alte organizații neguvernamentale care au ca obiect de activitate promovarea și dezvoltarea activităților economice, creșterea productivității și competitivității profesioniștilor români, în concordanță cu cerințele economiei de piață.

siminica mirea proiect li 768Autoritățile administrației publice centrale și locale pot organiza / contribui la organizarea manifestărilor și acțiunilor publice, prilejuite de celebrarea „Zilei naționale a antreprenorului român”, prin acordarea de sprijin logistic și / sau alocarea de fonduri organizării evenimentelor, în limita alocațiilor bugetate anual în acest scop.

În expunerea de motive, inițiatorii sunt de părere că dezvoltarea și îmbunătățirea ecosistemului antreprenorial presupune diverse măsuri, pentru toate elementele acestuia, plecând de la politica guvernamentală. Modificările legislative, identificarea modalităților de finanțare, dezvoltarea culturii antreprenoriale, sprijinirea prin mentorat și consultanță, înființarea și operaționalizarea infrastructurilor de sprijinire a afacerilor, până la tot ceea ce ține de educație și formare, capital uman și forță de muncă (personal calificat), dar și accesul la piețe locale și globale.

În perspectiva anului 2020, este necesară o schimbare de paradigmă în modul în care ne gândim la întreprinderile mici și mijlocii, privind consolidarea activității antreprenoriale: prin educație și formare, prin crearea unui mediu favorabil dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii; prin crearea modelelor de urmat pentru a ajunge la grupuri sub-reprezentate în societate.

Antreprenorii sunt cei care introduc noi tehnologii, promovează noi produse, stimulează descoperirea de noi resurse și mobilizează capitalul. În plus, aceștia sunt cei care asigură un loc de muncă pentru cea mai mare parte a populației globului.

30 septembrie – „Ziua națională a antreprenorului român” reprezintă, așadar, o continuare firească a unor acțiuni menite să recunoască meritele antreprenorilor români în asigurarea bunăstării și prosperității economice ale României.

Ionuț DUMITRESCU

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments