AcasăActualitateServiciul de Telecomunicații Speciale România – premiat la Varșovia

Serviciul de Telecomunicații Speciale România – premiat la Varșovia

Recent, la Varșovia, s-au decernat Premiile europene 112 considerate „Oscar-ul în domeniul serviciilor de urgență” și recompensează performanțele remarcabile în acest domeniu. Premiul european pentru cea mai bună reformă în Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112 a fost acordat Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) România, distincție ce recompensează devotamentul, implicarea și performanțele obținute de către STS în promovarea și dezvoltarea SNUAU. Acesta este cel de-al patrulea premiu european 112 obținut de către STS România, după cele din 2009 și 2013, pentru cele mai bune campanii de educare-informare, și cel din 2011, pentru salvare remarcabilă.

sts premiatS-au înscris participanți din toată Europa, candidaturile acestora fiind analizate de o comisie de experți independenți, înainte de a primi votul membrilor Asociației Europene a Numărului de Urgență (EENA). Juriul internațional a apreciat că Serviciul de Telecomunicații Speciale a dezvoltat sistemul 112 într-o manieră eficientă, luând în calcul, atât rezultatele tehnice, cât și pe cele operaționale cu impact major asupra calității serviciilor și a siguranței cetățenilor.

„Câștigătorii ne-au demonstrat că, împreună, avem capacitatea de a construi o societate mai sigură și că putem stabili un standard ridicat în domeniul serviciilor de urgență din întreaga lume”, a declarat Demetrios Pyross, președintele Consiliului Consultativ al EENA.

La acest eveniment, au fost aproximativ 350 de participanți, reprezentanți ai serviciilor de urgență, organizații internaționale, oficiali ai instituțiilor europene, furnizori de soluții, care au susținut și au recunoscut excelența în domeniul serviciilor de urgență din Europa. Au mai fost acordate și alte distincții pe diferite categorii.

Ionuț DUMITRESCU

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments