AcasăOra SatuluiȘi de dreapta și de stânga, noi știm ce avem de făcut!

Și de dreapta și de stânga, noi știm ce avem de făcut!

Primarul comunei Găneasa, d-l Dumitru Costea, este un gospodar de mâna întâi. În mandatul acesta, care se apropie de final, domnia-sa a înregistrat o serie de realizări demne de a fi consemnate.

Bunăoară, Drumul Comunal (DC) 14, de 6 km, a fost executat în întregime. Proiectul de alimentare cu apă al comunei s-a realizat în proporție de 80%, urmând ca, până în martie-aprilie, să devină funcțional.

În ceea ce privește celelalte drumuri din comună, urmează asfaltarea a 4 km, apoi alți 4 km, pentru care există proiecte de 1 milion de euro, ce vor fi publicate pe SEAP, dar și 10 miliarde de lei vechi în bugetul Primăriei.

costea primar ganeasaComuna Găneasa are un lăcaș de școală modernizat, copiii beneficiază de locuri de joacă, iar apa potabilă din localitate este asigurată de nouă fântâni acoperite. Se află în „chinurile facerii” un proiect pentru construcția unei Grădinițe, cu două săli de clasă, care a stagnat din cauza schimbărilor de la Guvern. Dumitru Costea speră ca acesta să fie realizat prin fonduri GAL sau PNDR, cât mai repede, pentru cei 51 de preșcolari de la grupa mare și mică.

Referitor la canalizare, d-l primar ne spune că aceasta nu poate fi implementată deocamdată, „deoarece este împărțită în patru aglomerări, de câte 2.000 de locuitori fiecare. Găneasa este cu Piatra-Olt, fapt care împiedică accesarea de  fonduri pe Programul de dezvoltare Rurală, deoarece Piatra-Olt este oraș. Dranovățu este prins într-o aglomerare cu Pleșoiu, iar Izvoru este o aglomerare separată, ca și Grădiștea… Ca toate discuțiile avute cu proiectanții, un proiect de canalizare integral nefiind posibil în astfel de condiții.

Domeniul cultural este și el vizat de actualul primar, domnia-sa promovând un proiect de modernizare și dotare cămin cultural, pe fonduri europene, cofinanțat de Primăria Găneasa.

De remarcat faptul că, pe fonduri europene, Primăria Găneasa a achiziționat un buldoexcavator de 51.000 de euro, cu care s-a lucrat la șanțuri și podețe, la deszăpezire și la salubrizarea comunei.

L-am întrebat pe d-l primar dacă odată cu vântul politic de dreapta care bate înspre… Putere se va întoarce acolo de unde-a venit, adică în PNL, domnia-sa fiind actualmente „închiriat” de PSD. Răspunsul domniei-sale este edificator:

„Și de dreapta și de stânga, noi știm ce avem de făcut! Trebuie să lucrăm în interesul cetățeanului. Nu am fost niciodată de stânga, nu am simpatizat niciodată cu oamenii de stânga. Acum, am ajuns la stânga și chiar mi-a plăcut grupul din care fac parte și Victor Ponta și conducătorii de la Centru și de la Olt!”

LINIA ÎNTÂI


RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

  1. Cred ca nu ați fost în comuna Găneasa dacă relatați niște lucruri pe care nu le ați văzut.Deci alimentarea cu apă nu se va face în lunile martie aprilie decât poate la domnul primar acasă ca la restul comunei cred ca în vreo 2-3 ani,și asta pt ca nici măcar nu sunt trase țevile .Asfaltarea este făcută pe bucati de cite 2 ori de firma nașului sau Adi Barbu cel care prestează tot în comuna inclusiv țevile de ală,canalizare cine știe peste câți ani ca și gazele deși este o aruncătură de băț până la Pleșoiu ,comună alimentară cu gaze.Deci așa gospodar mai bine lipsă.

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments