AcasăInterviuȘi Guvernul Tudose a fost gândit ca o echipă de interpuși ai...

Și Guvernul Tudose a fost gândit ca o echipă de interpuși ai domnului Dragnea!

D-le Oproiu, cum vedeți evoluția PNL, în condițiile în care PSD dă semne de disoluție?

Cred că PNL este partidul care, în viitorul nu prea îndepărtat, poate să aducă României schimbarea  pe care – iată, majoritatea românilor o așteaptă, văzând fundătura internă, dar și externă, în care s-a baricadat partidul de guvernământ. Succesul nostru ține de viziunea pe care PNL o va avea cu privire la niște măsuri foarte clare , în primul rând, economice, dar și în alte chestiuni care țin de așteptările fundamentale ale românilor. PNL, așa cum spunea și președintele nostru, Ludovic Orban, trebuie să devină un partener al mediului de afaceri românesc, trebuie să susțină, într-un mod rațional, reducerea fiscalității, în modul în care bugetul permite, în așa fel încât acest lucru să genereze avantaje pe un termen mediu și lung.

Trebuie să susținem investițiile autohtone, dar și străine, crearea de   locuri de muncă, concentrându-ne și pe domenii ca agricultura , energia, IT etc. Știu o să-mi spuneți că nu putem face asta, decât atunci când vom lua puterea. E adevărat, dar noi trebuie să le spunem românilor principiile pe care le avem, în intenția noastră de a veni la guvernare, după PSD.

emanuel oproi pnl linia intaiCum se prezintă PNL Olt, după alegerea d-lui Moisescu la conducere?

D-l președinte Moisescu este, în primul rând, colegul nostru și, apoi, președinte PNL Olt. Venirea domniei-sale în fruntea PNL Olt mi-a întărit convingerea că este un lider consecvent, care merge pe drumul drept al dreptei politice, ca să fac un joc de cuvinte…

Din atitudinea sa, care se reflectă și în atitudinea echipei sale, transpare acel semnal către electoratul nehotărât, care nu a votat nici PSD, nici PNL, la ultimele alegeri parlamentare, dar și către acel electorat care, după ce a votat PSD, s-a convins de eroare. De altfel, atât la nivel municipal, județean, orășenesc și comunal, PNL se mișcă destul de bine, organizațiile teritoriale au fost revitalizate, iar mesajele politice au devenit mai clare, pragmatice, dar civilizate, fiindcă așa fac liberalii politică… în mod civilizat.

Asta, deși presa vrea mai multă vehemență, mai mult radicalism și o luptă la baionetă față de partidul de guvernământ. Suntem în secolul XXI și PNL respectă regulile jocului politic, starea de opoziție în care ne aflăm fiind ea însăși o școală politică eficientă, pentru ca noi, liberalii, să fim cât mai loiali majorității românilor care au văzut cu ochiul liber cum și-a respectat PSD programul de guvernare și ce lupte interne se desfășoară în acest partid aflat în disoluție, după nici un an de guvernare.

PNL Olt, după cum se vede, are bun-simț politic, în raport cu așteptările electoratului și nu mă îndoiesc de faptul că, în viitorul apropiat, vom ieși la ofensivă, pe programe, pe principii, pe soluții și nu pe injurii.

Cum vedeți dvs., ca tânăr politician liberal, activitatea guvernului PSD?

În mod normal, ar trebui să vă răspund la întrebarea asta într-un singur mod: așa cum o vede majoritatea românilor și așa cum o vedeți și dvs. ziariștii. Nesatisfăcătoare, ca să fiu, totuși, elegant. Este evident că și acest guvern, Tudose, a fost gândit ca o echipă de interpuși ai domnului Dragnea, care să guverneze în numele său și în interesul strict al celor care-i împărtășesc ideile și comportamentul, ca să nu spun mai mult.

După cum vedeți, cel puțin aparent, între actualul premier și garda lui Dragnea au apărut fisuri, în PSD, la vârf, existând, astăzi, o luptă de uzură, care ne avantajează pe noi liberalii, dar care afectează interesul național și spulberă speranțele românilor care au pus ștampila pe PSD.

Cum profită politic liberalii de degringolada din PSD?

Noi, liberalii, nu trebuie să profităm politic în acest context dăunător poporului român, ci trebuie să ne păstrăm principiile de dreapta, care ne diferențiază de PSD, să comunicăm, din ce în ce mai mult, cu cetățenii, pe economie, pe soluția creșterii veniturilor românilor, pe absorbția de fonduri europene, pe construcția de spitale, pregătindu-ne, în același timp, pentru viitoarele bătălii politice, insistând pe ideea de a fi performanți exact în zonele care pot aduce bunăstarea românilor.

Nu ne bucurăm de criza PSD, deoarece ea aduce prejudicii cetățenilor care s-au convins și se conving pe zi ce trece de faptul că promisiunile PSD au fost vorbe în vânt, acestea nefiind aplicabile în vecii vecilor.

Ce rol are, după părerea dvs., domnul președinte Klaus Iohannis?

D-l Președinte Klaus Iohannis nu are nicio implicare în ceea ce privește organizarea și proiectele politice ale PNL. Dar, responsabilitatea noastră politică, este aceea ca, din moment ce l-am susținut în 2014, la președinție, să ne coordonăm opiniile și pozițiile cu domnia-sa, tocmai ca proiectul de țară să-i reușească și, apoi, să-l desăvârșească în mandatul 2019 -2023, în acest sens, avându-se în vedere că domnia-sa este cea mai bună variantă pentru România.

Dumitru Sârghie

2 COMENTARII

  1. Nu aveţi voi soluţii pentru a curma evoluţia fenomenului Romania Criminală!

  2. N-aţi voi soluţii pentru a curma evoluţia fenomenului Romania Criminală!

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments