Editura „Arena Artelor”, Biblioteca județeană „Ion Minulescu” din Slatina, dar și partidul Uniunea Salvați România, filiala Olt, al cărui președinte este Silviu Anton, au organizat, în ziua de 22 noiembrie a.c., lansarea cărții „Anotimpurile lui Traian Zorzoliu”, carte semnată de Dumitru Sârghie. Pe lângă un grup numeros de tineri di USR Olt, în frunte cu președintele lor, au participat la această manifestare de spirit românesc, doctorii în istorie Aurelia Grosu și Laurențiu Guțică, dar și artistul plastic, Cristina Botez, adevărate elite spirituale ale județului nostru, care au vorbit la superlativ și în lumina adevărului despre cel care a fost „Sfinxul de la Drăgănești”, Traian Zorzoliu, care a lăsat, în urma trecerii sale, numeroase opere picturale, studii, cărți, articole, însemne heraldice, dar și o seamă de instituții și complexe muzeale, care vor străbate veacul și vor marca, pe vecie, dimensiunea sa culturală. Emoționant a fost și discursul fiului său, Cristian Zorzoliu, doctor în științe, care, printre altele, a promis că va mai pune la dispoziția lui Dumitru Sârghie încă o serie de documente, pentru un viitor volum despre personalitatea lui Traian Zorzoliu.
Autorul cărții, Dumitru Sârghie, a vorbit, la rându-i, despre împrejurarea miraculoasă, care a dat naștere acestei cărți, dar și despre generozitatea lui Cristian Zorzoliu, care, pe lângă alte documente valoroase, i-a pus la dispoziție o parte din jurnalul marelui dispărut.
Este un caz fericit în județul Olt, când anumiți lideri politici (de la ALDE, PSD, USR și PNL) lasă politica la o parte și pun umărul organizarea unor astfel de întâlniri culturale, conștienți de valorile județului nostru căci, așa cum spunea, cândva, un poet slătinean „noi avem izvoare de creație care, dacă bei din ele, te întineresc, îți dau noi puteri de viață, îți stimulează forța creatoare”.
Este cazul să mulțumim tinerilor din USR Olt și președintelui lor, Silviu Anton, pentru interesul acordat actelor de cultură, dar și pentru setea lor de a-și cunoaște înaintașii care ne-au lăsat în urma lor, cărări luminoase întru cunoaștere, așa cum ne-a lăsat Traian Zorzoliu, Nemuritorul”.
Mulțumim, de asemenea, experimentatului cântăreț de muzică folk, Viorel Ștefănescu, care a îmbrăcat armonios această manifestare cu cântecele sale minunate.
Linia Întâi