AcasăBreviar parlamentarSiminica Mirea – 92 inițiative legislative dintre care 35 promulgate legi

Siminica Mirea – 92 inițiative legislative dintre care 35 promulgate legi

Siminica Mirea – senator – face parte din grupul parlamentar al Partidului Social Democrat. Din data de 22 decembrie 2020, a fost numită chestor în Biroul Parlamentar al Senatului României. De asemenea, este membru în comisiile permanente: Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională și în Comisia economică, industrii și servicii. Din luna mai a anului 2023, a fost numită secretar în Grupul parlamentar de prietenie cu Tunisia și membru în Grupul parlamentar de prietenie cu Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și în Grupul parlamentar de prietenie cu Slovenia.

Până la această dată, Siminica Mirea are 92 de inițiative legislative dintre care 35 promulgate legi; 67 declarații politice; 71 de interpelări; cinci interpelări adresate Primului Ministru; 19 luări de cuvânt în plen; trei moțiuni și a adresat 90 de întrebări:

Dintre cele mai recente inițiative, putem aminti:

– Propunere legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice;

– Propunere legislativă privind instituirea celei de-a treia zi de sâmbătă din luna septembrie ca „Ziua de Curățenie Națională”;

– Propunere legislativă pentru modificarea Legii nr.287/2009 privind Codul civil;

– Propunere legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătății;

– Propunere legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr.448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

Ionuț Dumitrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments