AcasăBreviar parlamentarSiminica Mirea a luat parte la dezbaterile din cadrul Comisiei pentru Agricultură,...

Siminica Mirea a luat parte la dezbaterile din cadrul Comisiei pentru Agricultură, Industrie Alimentară și Dezvoltare Rurală

Ieri, 11 septembrie 2019, senatorul PSD de Olt Siminica Mirea a luat parte la dezbaterile din cadrul Comisiei pentru „Agricultură, Industrie Alimentară și Dezvoltare Rurală”. Au fost analizate o serie de proiecte, care vin în întâmpinarea unor necesități curente, privind sistemul de cercetare și dezvoltare în domeniul agriculturii, politicile comune ale Uniunii Europene privind activitățile piscicole, dar și referitor la aspecte ce țin de legea care reglementează fondul funciar.

„În speță, prin inițiativa legislativă privind organizarea și funcționarea Academiei de Științe Agricole și Silvice «Gheorghe Ionescu-Șișești», se dorește înlesnirea și accelerarea proiectelor de cercetare și dezvoltare în domeniul agriculturii. Mai exact, prin această propunere, se dorește conferirea unei autonomii către instituția academică prin care aceasta să beneficieze, spre exemplu, de un buget propriu aprobat de către Parlamentul României. În plus, o astfel de inițiativă poate oferi șansa ca Academia de Științe Agricole și Silvice să capete statut asemănător Academiei Române sau Academiei de Științe Juridice, chestiune care poate conduce la dezvoltarea și inovarea ramurii agricole mai ales în zona de cercetare.

siminica mirea dezbateri comisie agriculturaÎn ceea ce privește inițiativa privind modificarea și completarea Legii fondului funciar, aceasta își propune să soluționeze situația juridică a terenurilor situate în intravilanul localităților, pe care sunt amplasate construcții ale fostelor cooperative de producție, asociații economice intercooperative și ale fostelor cooperative de consum. În forma curentă a legii există câteva inconcordanțe, printre care și excluderea posibilității ca terenurile să fie înscrie în proprietatea actualilor deținători. Astfel, pentru a se evita situații în care aplicarea legii să fie realizată în mod defectuos, din cauza unei inconcordanțe textuale de la nivelul legii, salut și susțin modificările realizate de prezenta propunere legislativă”, a declarat Siminica Mirea.

Ionuț Dumitrescu


RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments