AcasăInterviuSiminica Mirea, copreședinte PNL Olt: Democratizarea țării va continua cu schimbarea prefecților...

Siminica Mirea, copreședinte PNL Olt: Democratizarea țării va continua cu schimbarea prefecților…

D-na copreședinte, bat la ușă alegerile locale, care vor declanșa o luptă politică pe viață și pe moarte. Cum vedeți dvs. această luptă și la ce rezultate vă așteptați?

Orice formațiune politică serioasă trudește la prosperitatea și succesul viitorului său. Ascensiunea unor partide vine de la sine, prin competența, profesionalismul și onestitatea celor care le alcătuiesc, iar alte formațiuni avansează prin minciună, dezinformare și diversiune.

Se știe însă că astfel de partide mincinoase, oricât de departe ar ajunge, prin mistificare și mașinațiuni obscure, sunt – la un moment dat – depistate și disprețuite de alegători, iar PSD este prototipul desăvârșit al acestui gen de grupare politică. Trebuie să recunosc însă faptul că orice partid, moral sau imoral, prin conducătorii și membrii săi, este pasionat de câștigarea alegerilor, de orice natură ar fi acestea: prezidențiale, locale, parlamentare…

siminca mirea 643Ideea succesului trebuie, însă, să se bazeze pe calitatea candidaților, pe proiectele cele mai bune pe care aceștia le susțin, pe calitățile morale și pe onestitatea acestora. Ori PNL, și acum vorbesc pentru PNL, în general, are candidați buni în multe locuri din țară, candidați cu care va câștiga, dar și candidați mai puțini veritabili care, sper eu, să piardă cu fruntea sus, în cât mai puține localități ale țării. Sondajele sunt de partea noastră, românii dându-și seama de faptul că, la orice parametri ar funcționa mașina pesedistă de denigrare, noul PNL este motorul schimbărilor structurale în România, al modernizării și al speranței românilor de aici și din străinătate.

Pentru prima oară, după 1989 încoace, stânga nereformată și comunistă din jurul lui Ion Iliescu clachează, PSD fiind astăzi un partid în derivă, fără niciun crez, fără obiective reale și, firesc, fără Dumnezeu, pe care nu l-a avut niciodată.

Am înțeles pledoaria dvs. pro domo, e normală… Dar poate ne spuneți ceva și despre candidatul PNL la Primăria Slatina…

În democrație, o hotărâre unanimă, luată în cel mai înalt for politic, nu se discută și se pune în aplicare. Este adevărat că tot în democrație contestația este o armă permisă și redutabilă, dar ea trebuie folosită cu argumente imbatabile, până ce se ia decizia finală. După decizie, nu mai ai voie să… tragi.

Așadar, începând cu data 18 ianuarie a.c., toți vom lupta pentru cel desemnat: Marius Bălașa! Iar el trebuie să demonstreze că are personalitate, că poate răspunde la orice întrebare incomodă, că are programul politic și social cel mai bun și, normal, că poate să câștige primăria Slatina știind să profite și de degringolada în care se află astăzi PSD Olt.

Care este relația PNL, și aici mă gândesc la „capetele luminate” de la centru, cu actualul guvern tehnocrat?

Actualul guvern tehnocrat este unul de tranziție, până când se va instala, prin alegeri civilizate, un guvern politic liberal. PNL trebuie să monitorizeze acțiunile acestui guvern care a dat la o parte mafia pesedistă și să pună presiune pe el pentru respectarea promisiunilor făcute către români și către cei care au ieșit în stradă, după „Colectiv”.

Dar concepția mea despre administrație, care coincide cu cea a actualei conduceri centrale a PNL, este aceea că, și atunci când vom avea un guvern integral liberal, administrația trebuie separată de politică. Consensul politic este necesar în formula unui guvern liberal, dar el trebuie să se bazeze pe profesionalism și specializare.

Un guvern PNL trebuie să renunțe la numirea unor oameni care nu au nimic comun cu funcțiile guvernamentale. Numai dacă vom face acest lucru, putem spune că ne-am rupt de trecut și că nu mai repetăm practicile mizerabile ale PSD.

Așadar, guvernul apolitic, condus de Dacian Cioloș, este unul care va preda ștafeta unui  guvern politic, după ce poporul se va pronunța la alegerile de foc din acest an…

Da! Noi susținem în continuare acest guvern care a venit la presiunea străzii și căruia i-am cerut depolitizarea administrației și transparență totală în alocarea fondurilor publice.

Așa cum a spus copreședintele Vasile Blaga, cerem să se publice în Monitorul Oficial toate ordinele de ministru. Observ că s-au făcut ceva pași în acest sens, iar democratizarea țării va continua cu schimbarea prefecților, care numai apolitici nu sunt. Ei sunt, de fapt, un fel de copii de mingi ai șefilor PSD din județele țării.

Se aude și pe la noi de vreo schimbare de prefect, d-na Mirea? Puteți să ne dați un nume din zona liberală, care ar putea ocupa această poziție?

Tocmai am vorbit de depolitizare, iar dvs. îmi cereți să vă dau un nume de liberal… Dar despre schimbarea prefectului de Olt se va vorbi în viitorul apropiat. Veți trăi și veți vedea…

Dumitru Sârghie


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments