AcasăBreviar parlamentarSiminica Mirea – inițiativă legislativă pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul vacilor...

Siminica Mirea – inițiativă legislativă pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul vacilor de carne și al bivolițelor

Siminica Mirea, senator PSD, propune spre aprobare colegilor din Parlamentul României instituirea unei scheme de ajutor de stat, pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul vacilor de carne și al bivolițelor, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

„Fermierii care activează în acest domeniu, în România, se confruntă cu probleme majore, din cauza creșterii bruște și necontrolate a prețurilor la furaje, energie electrică, gaze naturale, combustibil, forța de muncă, servicii veterinare și a altora, subvențiile dovedindu-se insuficiente. Contextul creat de COVID-19, pandemie care a generat o situație excepțională și incertitudine economică ale cărei efecte se resimt și în prezent, a fost agravat de conflictul militar reprezentând agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

Propun instituirea unui ajutor de stat, în scopul compensării pierderilor generate de creșterea prețurilor, care să se acorde crescătorilor de animale, care dețin vaci de carne și bivolițe. În acest sens, valoarea totală maximă a schemei de ajutor de stat se stabilește la suma de 30.865.775 lei, echivalentul a 6.255.000 euro, cuantumul ajutorului de stat care se acordă beneficiarilor fiind de 70 euro / cap de vacă de carne / bivoliță. În măsura în care, după expirarea termenului de depunere a cererilor, rămân sume nefolosite din valoarea totală, se propune împărțirea acestora beneficiarilor, proporțional cu numărul capetelor de vacă de carne / bivoliță”, a susținut Siminica Mirea.

Dragoș Sîrghie

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments