AcasăBreviar parlamentarSiminica Mirea – inițiativă legislativă privind reforma în domeniul sănătății

Siminica Mirea – inițiativă legislativă privind reforma în domeniul sănătății

Siminica Mirea, senator PSD, susține modificarea și completarea Legii nr. 95/2006, privind reforma în domeniul sănătății, printr-o propunere legislativă care pune în prim-plan siguranța pacientului.

„Considerăm că cine nu a fost scutit de durerea personală trebuie să se simtă chemat să ajute la diminuarea durerii altora!

Durerea alterează calitatea vieții, îl trimite pe om la medic și trebuie să facă obiectul tratamentului. în acest scop, este necesară aplicarea bunei practici internaționale cu privire la terapia durerii în legislația românească. Cu toate acestea, durerea este abordată explicit numai pe două paliere la nivelul legislației secundare – anestezie și terapie intensivă, precum și îngrijiri paliative. Dincolo de aceste situații, terapia durerii este practic inexistentă, pentru pacienții ale căror dureri, deși acute sau cronice, nu le amenință viața. Luând în considerare efortul suplimentar pentru pregătirea îndeosebi a ghidurilor și protocoalelor necesare noilor servicii medicale, precum și efortul financiar, legea urmează să intre în vigoare etapizat.

Așadar, luând în considerare argumentele anterioare și susținerea națională și internațională pentru legiferarea dreptului asiguratului la servicii medicale pentru terapia durerii, în scopul promovării de «Legi pentru viață», depunem, spre dezbatere și adoptare, propunerea legislativă LEGE pentru modificarea și completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății”, a declarat Siminica Mirea.

Daria Badea


1 COMENTARIU

  1. Este imbucurator sa vedem ca exista oameni in politica care sunt cu adevarat preocupati de bunastarea si siguranta cetatenilor. Propunerea legislativa a doamnei Siminica Mirea vine in intampinarea unei nevoi stringente in sistemul nostru medical – terapia durerii. Pacientii nu mai pot fi neglijati in ceea ce priveste tratamentul durerii, desi aceasta nu le ameninta direct viata. Este necesar ca legislatia noastra sa reflecte buna practica internationala si sa ofere solutii pentru ameliorarea durerii si imbunatatirea calitatii vietii. Sper ca sustinerea propunerii din partea comunitatii medicale si a societatii civile va conduce la adoptarea acesteia si la imbunatatirea sistemului nostru de sanatate. Felicitari doamnei senator pentru initiativa!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments