AcasăEditorialSIMINICA MIREA ȘI ION MOISESCU – UN TANDEM LIBERAL PENTRU PARLAMENTUL ROMÂNIEI!

SIMINICA MIREA ȘI ION MOISESCU – UN TANDEM LIBERAL PENTRU PARLAMENTUL ROMÂNIEI!

Odată cu apropierea zilei de vot pentru alegerile parlamentare, constatăm, prin intermediul sondajelor de opinie, dar și prin discuțiile directe cu cetățenii, că proiectul politic al PNL Olt, acela care privește candidații la Parlamentul României, capătă tot mai mult suport din partea locuitorilor acestui județ.

Nu există comună din județul nostru în care să nu se vorbească, bunăoară, despre candidatura doamnei Siminica Mirea (locul I la Senat) și de cea a domnului Ion Moisescu (locul II la Camera Deputaților).

Este pentru prima oară de la Revoluție încoace, când PNL Olt propune două candidaturi absolut serioase și viabile, aflate în concordanță cu doctrina liberală și cu ceea ce se dorește a fi liberalismul pe plaiurile noastre sudice. Adică, o formațiune în care clasa de mijloc (din care fac parte și cei doi candidați) să joace un rol important în aritmetica parlamentară care se configurează la orizont.

siminica si moisescuPentru prima dată de la Revoluție încoace, alegătorii județului nostru au posibilitatea să-și trimită în Parlament oameni construiți după chipul și asemănarea lor, lideri care s-au ridicat prin înțelepciune și muncă, care nu au stat cu mâna întinsă la binefacerile  statului, care n-au făcut afaceri cu statul și a căror viață materială n-a depins de sinecurile politice, așa cum s-a încetățenit la noi, ci doar de inițiativa lor privată, onestă și încununată de succes.

Am urmărit, de-a lungul timpului, evoluția profesională și politică a lui Ion Moisescu, prim-vicepreședinte al PNL Olt și președinte PNL Scornicești. El este liberalul autentic, căruia-i pasă de cei din jurul său, de semenii săi, și care a urcat treaptă cu treaptă, obținând rezultate bune atât economice cât și politice, doar prin meritele sale și ale celor pe care-i coordonează. S-a remarcat prin poziția sa, uneori tranșantă, prin onestitate și verticalitate, prin respectul față de angajații săi și, mai ales, prin onoarea și prețuirea cuvântului dat, lucruri rare în politica noastră de la Olt.

Abilitatea, diplomația și umanismul nedisimulat cu care operează în relațiile sale cu cetățenii l-au transformat pe Ion Moisescu într-un politician respectat, veritabil, capabil să-i reprezinte pe oameni, la orice nivel politic și administrativ.

La rândul său, doamna Siminica Mirea nu s-a folosit niciodată de politică pentru a-și desăvârși proiectele economice, domnia-sa reușind, alături de familie, să dea de lucru, prin firmele pe care le coordonează, la câteva sute de oameni și să-și orânduiască în așa fel existența fără să amestece afacerile cu politica, așa cum au făcut mai toți politicienii din Olt.

Are, ca și Ion Moisescu, merite politice incontestabile, dă dovadă de modestie, de sinceritate, de educație și de credință în religia străbună și, mai ales, de sociabilitate. Are cultul prieteniei, lucru mai rar la liberali, al solidarității față de semenii aflați la necaz, dă dovadă de echilibru, în negocierile politice, dar devine radicală, atunci când unii din jurul său falsifică flagrant adevărul.

Este prețuită la nivelul central al PNL, atât de către foștii pedeliști, cât și de către foștii liberali (mă refer la cei adevărați), dovadă în acest sens stând poziționarea ei pe lista de candidați, votată acolo sus.

Oameni buni, tandemul Siminica Mirea și Ion Moisescu, pregătit pentru Parlamentul României, ne arată, ca și în cazul alegerilor prezidențiale, că dreapta politică de pe malul Oltului s-a consolidat, și că – din ce în ce mai mulți locuitori ai acestor locuri sudice conștientizează faptul că între stânga și dreapta politică de la noi trebuie să se cristalizeze un echilibru.

Un echilibru politic prin care Județul Olt să intre în rândul lumii… Succes Siminica Mirea! Succes Ion Moisescu!

Dumitru Sârghie

2 COMENTARII

  1. Lasaţi gargara cu afacerile pentru că şi afacerile dacă le iei la bani mărunţi au o chintesenţă de altă natură decât cea legală!.Insă, să spunem că suntem corecţi în afaceri, dar dacă vorbim de acest lucru, este demn de observat care este profitul acestora.Însă PE MINE cetăţeanul de rând, fie el şi turmentat, mă interesează ce au făcut pentru mine, care sunt proiectele lor de viitor. Nu pot să observ că nimeni nu a făcut mai nimic pentru o normalitate a acestei ţări!De la alegerile prezidenţiale mare lucru nu s-a schimbat! sistemul odios este încă viabil!

  2. Lasaţi gargara cu afacerile pentru că şi afacerile dacă le iei la bani mărunţi au o chintesenţă de altă natură decât cea legală!.Insă, să spunem că suntem corecţi în afaceri, dar dacă vorbim de acest lucru, este demn de observat care este profitul acestora?îNSĂ PE MINE cetăeşanul de rând, fie el şi turmentat, mă interesează ce au făcut pentru mine, care sunt proiectele lor de viitor. Nu pot să observ că nimeni nu a făcut mai nimic pentru o normalitate a acestei ţări!De la alegerile prezidenţiale mare lucru nu s-a schimbat! sistemul odios este încă vital!

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments