AcasăBreviar parlamentarSiminica Mirea: Situația actuală – un moment prielnic pentru a da un...

Siminica Mirea: Situația actuală – un moment prielnic pentru a da un restart în agricultură

Senatorul de Olt Siminica Mirea vorbește despre faptul că, în ultimele luni, tot mai multe categorii de persoane au fost afectate de modul în care statul român a ales să gestioneze criza din sănătate. Încă de acum aproximativ o lună, a făcut demersurile pe care autoritățile trebuie să le pună în aplicare în vederea garantării normelor minime de siguranță pentru cetățenii săi, mai ales pentru cei mai vulnerabili dintre aceștia.

„Și, totuși, nu trebuie să neglijăm alte domenii vitale pentru buna dezvoltare a României, printre care se numără și agricultura. De altfel, nu mi-a trecut neobservată informația legată de fermierii români, care solicită autorităților să intervină pentru a nu adânci decalajele dintre aceștia și fermierii aflați pe teritoriul altor state membre ale Uniunii Europene, întrucât, spun ei, Comisia Europeană nu a oferit un plan de măsuri concrete pentru a-i sprijini. Fermierii nu cer altceva decât o serie de măsuri pentru a producția agroalimentară românească.

siminica mirea senat 2020 net liAstăzi, colegii din Parlament au tras un semnal de alarmă față de ministrul Agriculturii. Am promovat întotdeauna echilibrul, preferând să mă țin departe de bătăliile politice, dar consider că este important ca actualul ministru să înțeleagă nu neapărat mesajul oamenilor politici, ci al oamenilor, al celor care cer acum MADR-ului să ia măsurile necesare pentru a salva agricultura românească.

Fermierii cer, de pildă, plata în avans chiar din luna iulie a plăților directe care, în mod normal, se plătesc în perioada 16 octombrie – 30 noiembrie și se efectuează din bugetul național, urmând a fi rambursate de Comisia Europeană, în luna ianuarie a anului viitor.

Pe final, consider că România ar putea reprezenta un jucător solid în piața internațională dacă ar reuși să-și gestioneze, în mod eficient, resursele de care dispune. Nu pot să nu mă gândesc doar la o parte dintre solurile atât de fertile de care dispune țara noastră. Din nefericire, bătăliile politice au reprezentat, de cele mai multe ori, blocajele pentru ca țara noastră să nu fie mult mai dezvoltată în acest sector.

Și totuși, cred că această criză prin care am trecut și în care ne aflăm în continuare să reprezinte un moment prielnic pentru a da un restart în agricultură. Avem toate motivele să credem și să sperăm că lucrurile pot merge în direcția potrivită, e nevoie doar de inițiativă și de voință din partea politicienilor care se află astăzi la putere”, a declarat senatorul Siminica Mirea.

Ionuț Dumitrescu

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments