AcasăActualitateSimplu ca perfectul simplu

Simplu ca perfectul simplu

A 26-a ediție a  Festivalului Național de Umor „Oltenii&… restu’ lumii” consacră o manifestare de gen, una dintre cele mai importante din peisajul cultural românesc, nu numai prin calitate, dar și prin ineditul unor oferte de nerefuzat.

În construirea acestui festival s-au implicat suflarea administrativă locală și județeană, instituții culturale cu greutate și toamna aceasta, spre finalul ei, va fi bogată și în roade ludice. Parcurgând afișul Festivalului, nu se poate să nu remarci generozitatea ofertelor pe secțiuni: creație literară și caricatură, umoristice, meșteșuguri tradiționale, toate acestea nu pot decât să atragă publicul, tineretul, în căutarea ineditului.

Am fost de la începutul acestui festival, prezent la podul de peste Olt, încărcat de emoții și de dragoste. Mi-am reîntâlnit prieteni vechi, printre care îl amintesc pe Președintele de Festival al acestei ediții, Directorul Muzeului Olt, și al teatrului „Eugen Ionescu” Gheorghe Smarandache, un entuziast, iubitor al culturii, un promotor activ al istoriei culturale, omul care mi-a deslușit tainele orașului și a deschis ușa multor prietenii care au rămas neschimbate.

Dincolo de vitregiile impuse de boala ce a lovit sufletul și trupul oamenilor în anii trecuți, se află dramul acela de optimism, de speranță, care definește o colectivitate, cum este și cea a organizatorilor acestui festival, de cea mai înaltă calitate.

Cartea de umor și caricatură, meșteșugurile străvechi, își dau întâlnire în acest festival, pe care putem să-l așezăm fără șovăire între cele mai importante manifestări culturale alături de Festivalul de pionierat „Constantin Tănase”, de la Vaslui.

Cele două festivaluri leagă organic trupul cultural și ludic al unui fenomen amenințat cu indiferența, cu necunoașterea valorii unui zâmbet luminos, al unui hohot de râs sănătos.

Cornel Udrea
Ziarist, Scriitor


RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments