AcasăActualitateSlatina – 656 de ani de la prima atestare documentară! Primăria organizează...

Slatina – 656 de ani de la prima atestare documentară! Primăria organizează cea de-a VIII-a ediție a Galei Laureaților

Pentru a marca împlinirea a 656 de ani de la prima atestare documentară, Primăria Municipiului Slatina și Consiliul Local Slatina organizează cea de-a opta ediție a Galei Laureaților. Evenimentul va avea loc în perioada 20-24 ianuarie și va fi structurat pe trei categorii: Campioni, Superlative și Seniori, în cadrul cărora vor fi decernate premii și distincții, elevilor, sportivilor, profesorilor și antrenorilor, care au obținut rezultate remarcabile, în anul 2023, familiilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie în 2023, precum și acordarea titlurilor de cetățean de onoare. De asemenea, se vor acorda „Diplome de merit” pentru instituții, asociații, persoane fizice și persoane juridice, care au contribuit, în anul 2023, la dezvoltarea vieții economice, sociale, culturale a municipiului Slatina. Pentru această ediție, s-au alocat fonduri de 800.000 lei.

Astfel, George Smarandache și Valeru Ciurea vor primi distincția de personalitatea anului, în Cultură, pentru activitatea culturală desfășurată în municipiul Slatina. Personalitatea anului în Economie va fi numit Dorinel Umbrărescu, pentru contribuția sa la dezvoltarea infrastructurii rutiere din județul Olt. La categoria Sport, Diana Lixăndroiu și Andreea Jifcu vor primi distincția de personalitatea anului, iar în domeniul Social, va fi numită Laura Popescu.

Pentru activitatea din anul trecut, vor fi premiate și persoane fizice sau instituții publice locale și județene, precum: Florin Homorean, fost prefect de Olt; Echipa Invictus, reprezentată la nivel local și județean prin Ciobanu Vasile, Ștefania Purcărea și Sîrbu Sorin – pentru participarea anuală la Ștafeta Veteranilor; Consiliul Județean Olt – pentru permanenta preocupare în atragerea resurselor financiare europene în scopul creșterii calității vieții; Inspectoratul Județean de Poliție Olt; Inspectoratul de Jandarmi al Județului Olt; Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență „Matei Basarab” Olt; Inspectoratul Școlar Județean Olt.

Pentru activitatea teatrală desfășurată în municipiul Slatina, vor mai fi premiate: Asociația Culturală „Olt-Artis”, reprezentată prin Dincă Nicolae; Asociația Culturală „Iordache Art”, reprezentată prin Remus Iordache; Asociația Culturală ASCDE, reprezentată prin Ion Nicolae.

Pentru investițiile concretizate, până în prezent, pentru implicarea în viața socială și economică a municipiului Slatina, cu impact pozitiv în dezvoltarea economică a municipiului Slatina, vor primi distincții următorii agenți economici: Pirelli Tyres Romania S.R.L.; Prysmian Cabluri și Sisteme S.A.; TMK – ARTROM S.A.; BEKAERT Slatina S.R.L. și ALRO S.A., iar pentru investițiile realizate, în dezvoltarea municipiului Slatina: S.C. WAREHOUSES de PAUW Romania S.R.L. – extindere depozit și amenajare birouri, anexe tehnice și amenajări exterioare.

Anul acesta, titlul de „Cetățean de onoare al municipiului Slatina” va fi oferit, anul acesta, arhitectului Severică Mitrache; lui Șerban Berteștenu – doctor în științe medicale; lui Marius Perianu – profesor de matematică, directorul Colegiului Național „Ion Minulescu” Slatina, precum și doctorului cardiolog Ion David și profesorului Constantin Voinescu.

Nu în ultimul rând, se vor acorda burse de merit, pentru elevii care au obținut rezultate deosebite, în anul 2023, la concursurile naționale și olimpiadele naționale, dar și sportivilor slătineni. Nu vor fi uitați nici profesorii și antrenorii care i-au pregătit.

Dragoș Sîrghie

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments