AcasăActualitateSlatina – acasă la Eugen Ionescu

Slatina – acasă la Eugen Ionescu

Copiii din clasele V-XII din municipiul nostru au avut timp până la sfârșitul săptămânii trecute pentru a se înscrie în cadrul concursului „Slatina – acasă la Eugen Ionescu”, un concurs de creație literară și creație vizuală. Elevii participă pe categoriile de vârstă: clasele V-VIII și clasele IX-XII. La secțiunea de creație literară, elevii vor realiza un eseu pornind de la o operă a dramaturgului Eugen Ionescu, iar la secțiunea de creație vizuală, elevii vor avea la dispoziție un paragraf dintr-o operă a dramaturgului Eugen Ionescu, pe baza căruia vor realiza o creație artistică – pictură, colaj sau grafică pe calculator, în care trebuie să-și imagineze și să exprime vizual ceea ce le sugerează textul dat.

eugen ionescu 569Din comisia de jurizare vor face parte cinci profesorii de limba română pe care Inspectoratul Școlar Județean Olt nu i-a desemnat din Slatina, pentru a elimina orice fel de interpretare, un reprezentant al presei și doi reprezentanți specialiști în arte vizuale. Pe lângă punctajul pe care-l vor primi din partea comisiei, vor avea și o parte de punctaj bazată pe like-uri.prina 569

 „80% din nota finală este punctajul comisiei și 20% numărul de like-uri. Toate lucrările au fost postate pe pagina de facebook a Primăriei Slatina, acolo unde se vor contabiliza like-urile. Numele participanților vor fi cunoscute pe data de 25 noiembrie, atunci când se vor desface lucrările și se va face clasamentul, pentru că, pe data de 26 noiembrie, de ziua lui Eugen Ionescu vor fi făcute publice, într-o ceremonie, numele câștigătorilor”, a declarat Minel Prina, primarul municipiului Slatina.

Ionuț DUMITRESCU

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments