Print this Post


  Slatina – Compania de Apă Olt reabilitează Stațiile de Tratare „Nicolae Bălcescu” și „Salcia”

  Astăzi, 21 aprilie a.c., Compania de Apă Olt a semnat Contractul de Lucrări „Echiparea stațiilor de tratare apă potabilă ale Municipiului Slatina cu filtre pentru potabilizarea apei”, din cadrul proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt, în perioada 2014-2020”. Proiectul are o valoare totală eligibilă de 1.147.116.622,49 lei, fără TVA. Durata contractului de execuție este de 35 luni, la care se adaugă 36 de luni ce reprezintă perioada de notificare a defectelor.

  „Contractul pe care l-am semnat astăzi este o veste bună pentru toți cetățenii municipiului Slatina pentru că, odată finalizate aceste lucrări la cele două stații de tratare, Nicolae Bălcescu și Salcia, vom putea spune că am eliminat disconfortul cauzat de turbiditatea crescută a apei potabile. În aceste două uzine de apă, așa cum le spun eu, vom îmbunătăți calitatea apei furnizate locuitorilor, contribuind astfel la reînnoirea și dezvoltarea orașului nostru. Sunt convins că și stațiile de tratare Nicolae Bălcescu și Salcia vor deveni puncte de atracție, așa cum este acum Stația de Epurare, pentru elevi, profesori și pentru toți cetățenii din municipiul Slatina, care vor să afle povestea apei pe care noi o furnizăm. Compania de Apă Olt este parte din fiecare comunitate.

  Prin implementarea proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt, în perioada 2014-2020”, Compania de Apă Olt are ca obiectiv îmbunătățirea standardelor de viață și protejarea mediului înconjurător”, a declarat Cătălin Ușurelu, director general al Companiei de Apă Olt.

  Proiectul presupune reabilitarea și extinderea stațiilor de tratare Nicolae Bălcescu și Salcia, care vor fi dotate cu echipamente performante pentru tratarea și monitorizarea calității apei potabile. Stația de tratare și pompare Nicolae Bălcescu va fi proiectată pentru un debit maxim zilnic de 540 mc/h, iar stația de tratare Salcia va fi proiectată pentru un debit maxim zilnic de 490 mc/h.

  Contractul de Lucrări „Echiparea stațiilor de tratare apă potabilă ale Municipiului Slatina cu filtre pentru potabilizarea apei” a fost atribuit în urma unei licitații publice deschise, asocierii SC ELSACO ELECTRONIC SRL & CVW TECHNOLOGIES SA, lider de asociere fiind SC ELSACO ELECTRONIC SRL. Valoarea contractului este de 51.783.368,51 lei fără TVA, din care, conform schemei de finanțare, 85% reprezintă finanțare nerambursabilă de la Uniunea Europeană iar 13% constituie co-finanțare națională și 2% constituie co-finanțare din Bugetul Local.

  Dragoș Sîrghie

  Permanent link to this article: https://linia1.ro/slatina-compania-de-apa-olt-reabiliteaza-statiile-de-tratare-nicolae-balcescu-si-salcia/

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *