AcasăActualitateSLATINA – DE CE SE ÎNTRERUPE ALIMENTAREA CU APĂ, MIERCURI, 10 MAI...

SLATINA – DE CE SE ÎNTRERUPE ALIMENTAREA CU APĂ, MIERCURI, 10 MAI 2023, ÎN PARTEA DE SUS A MUNICIPIULUI

Compania de Apă Olt a transmis un comunicat de presă, în care a explicat de ce s-a sistat, în data de 10 mai a.c., furnizarea apei, în partea de sus a Municipiului Slatina, fapt ce a afectat și unitățile de învățământ din oraș, prin sistarea orelor de curs, în acea zi.
Astfel, slătinenii au rămas fără apă, o parte din zi, pentru că se branșează rețelele noi de alimentare cu apă, din zona Artileriei – Piața Gării, dar și pentru finalizarea ultimelor intervenții la investiția de pe Aleea Lalelelor.
„Compania de Apă Olt Sediul Secundar Slatina a luat decizia de a întrerupe  serviciul de alimentare cu apă miercuri, 10 mai 2023, în partea de sus a municipiului Slatina, în intervalul orar 9:00-17:30, pentru executarea mai multor lucrări complexele care nu puteau fi realizate în timpul nopții.
Noua rețea de distribuție apă din zona Artileriei – Piața Gării, investiție realizată în cadrul proiectului cu finanțare europeană nerambursabilă «Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt, în perioada 2014-2020» va fi branșată la sistemul de alimentare cu apă al municipiului Slatina.
Ne cerem scuze pentru disconfortul creat, tuturor cetățenilor din partea de sus a municipiului Slatina, cadrelor didactice, părinților și bunicilor! Disconfortul de azi este pentru siguranța și sănătatea tuturor, de mâine! Vă mulțumim pentru înțelegere!”, se arată în comunicatul de presă.
În paralel, Compania de Apă Olt va executa și ultimele lucrări pe strada Aleea Lalelelor, unde rețeaua de alimentare cu apă a fost înlocuită în totalitate, investiție realizată din fonduri proprii.
Lucrările de investiții vor continua pe cele două străzi, unde Primăria Municipiului Slatina va efectua lucrări de asfaltare și reabilitare, conform graficului de investiții comun al Primăriei Municipiului Slatina și Companiei de Apă Olt.
Pentru că toate aceste lucrări presupun golirea întregului sistem, după reluarea serviciului de alimentare cu apă, este posibil să apară fluctuații de presiune și modificări ale turbidității apei.
Compania de Apă Olt execută și va executa lucrări pe 100 de străzi din municipiul Slatina, pentru reabilitarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare, investiția ridicându-se la aproximativ 95 de milioane de lei, fonduri europene, prin proiectul „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt, în perioada 2014-2020”.
Iată care sunt cifrele investițiilor Companiei de Apă Olt: reabilitare conducte aducțiune – 30,28 km; reabilitare rețele alimentare cu apă – 26,04 km; extindere rețea apă – 10,10 km; reabilitare rețea canalizare – 0,58 km; extindere rețea canalizare – 23,71 km.

Dragoș Sîrghie


RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments