AcasăEvenimentSLATINA MUZICALĂ – CONCERT CORAL EXTRAORDINAR DEDICAT COMPOZITORULUI CIPRIAN PORUMBESCU

SLATINA MUZICALĂ – CONCERT CORAL EXTRAORDINAR DEDICAT COMPOZITORULUI CIPRIAN PORUMBESCU

Ziua de 30 mai a.c., în Amfiteatrul Liceului Teoretic „Nicolae Titulescu” (ce păcat că marii teoreticieni ai „politicii corecte”, i-au suprimat titulatura nobilă de Liceu Pedagogic), Asociația Culturală Corală „Millennium” Slatina a oferit iubitorilor de cultură și neam un concert coral extraordinar, dedicat compozitorului patriot Ciprian Porumbescu (170 de ani, de la naștere și 140 de la moarte), înălțând până la sublim Opereta „Crai Nou” a  ilustrului nostru muzician.

Arhitectul acestei manifestări de înalt rafinament artistic  a fost profesorul și  dirijorul Alexandru Chirilă Stanciu, cel care, la sfârșitul spectacolului, avea lacrimi în ochi de bucuria reușitei și a îndelungilor aplauze.
Și-au dat concursul pentru acest act de profundă vibrație muzicală și spirituală, pe lângă prestigiosul cor slătinean „Millennium”, și artiști lirici, de la Filarmonica „Oltenia” și „Opera Română”, ambele din municipiul Craiova.  La pian, a cântat artistul Dorinel Vasile. Au evoluat în fața unei săli arhipline următorii artiști: Dochița – soprana Olga Emanuela Șain, Anica – altista Janina-Azabela Spiridon, Leonaș – tenorul Gabriel Murugă, Bujor – baritonul Laurențiu Goșnea, căpitan de jandarmi, Moș Corbu – basul Patrik-Iulian Șain, cimpoier bătrân, Ispravnicul – basul Marius Pălărie, O fată – Elena-Daniela Constantin,  Paharnicul – Cristian Buzatu, Povestitor, prezentator și sufleur – Ilie Voroneanu.

Menționăm faptul că s-au afiliat  Corului „Millennium” și câțiva membri ai Episcopiei Slatinei și Romanaților, cu  dirijorul Claudiu Popa, dar și elevi de la Liceul „Nicolae Titulescu”, care-au jucat rolurile de soldați și dansatori.

A fost seara unui miracol muzical, pus la cale de domnul Chirilă Stanciu, căruia autoritățile locale și culturnicii alutani ar trebui să-i acorde mai multă atenție, având în vedere că, prin ceea ce face domnia sa, cu mari eforturi materiale, încearcă să ridice prestigiul orașului lui Eugen Ionescu și Dinu Lipatti, acolo unde-i era cândva locul. În azurul orașelor civilizate! Felicitări întregii familii Stanciu și tuturor artiștilor care-au reînsuflețit Opereta „Crai Nou” a celui care a fost Ciprian Porumbescu.

Dumitru Sîrghie


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments