AcasăActualitateSlatina – Orașul Copiilor

Slatina – Orașul Copiilor

Copiii vor fi din nou sărbătoriți, miercuri, de 1 iunie, în Parcul Tineretului, începând cu ora 09:00, prin intermediul evenimentului „Slatina Orașul Copiilor”, organizat de Primăria municipiului Slatina.

Copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 14 ani se vor bucura de peste 20 de ateliere cu diverse activități cultural sportive. Vor fi organizate: atelier de pictat și modelat baloane – în cadrul căruia copiii se vor distra, pictând și modelând baloane, în diverse culori și mărimi; două ateliere de picturi pe față (face painting) – animatorii evenimentului vor picta copii pe față, cu diverse culori, astfel încât să semene cât mai mult cu personajele din desene animate; atelier de improvizație teatru – jocuri de improvizație și creativitate, coordonate de actori costumați în personaje de poveste; atelierul Teatru de păpuși – micii spectatori vor asista la un spectacol de teatru, în care actorii vor fi înlocuiți de diverse păpuși colorate.

Atelierul de confecționat și construit măști din materiale reciclabile. În cadrul acestui atelier, copii învață să refolosească sticle de plastic, tuburi de carton, dopuri de plută, cheițe metalice de la conserve, iar obiectele confecționate vor fi luate de fiecare participant, fiind imaginația lui creativă. Vom învăța să salvăm planeta, aducând la viață resturi din plastic, carton, hârtie. Copiii vor fi încurajați să parcurgă  tainele picturii, dând frâu liber imaginației, la atelierul de pictură diversificată.

Sunt organizate și alte ateliere, precum cel de croitorie, de olărit, de interpretare muzicală, atelierul de realitate virtuală – experiențe virtuale – copiii vor pătrunde într-o lume virtuală cu  ajutorul ochelarilor magici 3D – VR.

Atelierul Medieval – atelier de săbii – tehnici de luptă coordonate de 2-3 cascadori cu experiență îmbrăcați în costume medievale. Locul în care se va desfășura atelierul va arăta ca o cetate medievală pregătită de sărbătoare, decorată cu steaguri si blazoane. Vor fi expuse în incinta atelierului obiecte de decor care vor aminti de acele vremuri. Copiii vor avea săbii din lemn, cu ajutorul cărora vor învăța tehnicile de luptă.

Atelierul Medieval – tir cu arcul – tehnici de lupta coordonate de 2-3 cascadori cu experiență îmbrăcați în costume medievale. Locul în care se va desfășura atelierul va arăta ca o cetate medievală pregătită de sărbătoare, decorată cu steaguri si blazoane, ținte, arcuri, săgeți. Copiii vor avea arcuri din lemn, cu ajutorul cărora vor învăța tehnicile de tras la țintă.

Copiii vor fi așteptați să participe și la atelierele de sculptură, de mărgelit, de heraldică, de confecționat pălării din resturi de materiale, de jocuri medievale, de confecționat poiuri medievale, de improvizație muzicală, de confecționat moriști sau la atelierul de noduri din sfoară, unde, cu ajutorul unui meșter popular, vor crea obiecte inspirate din folclorul românesc, obiecte pentru decorarea casei sau grădinii.

Primăria Municipiului Slatina va pune la dispoziție 2000 de pliante, ce vor conține harta detaliată a întregului parc, pentru a putea fi identificat, cu ușurință, fiecare atelier.

Dragoș Sîrghie


RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments