AcasăActualitateSlatina va beneficia, anul viitor, de skatepark

Slatina va beneficia, anul viitor, de skatepark

Tineri care practică sporturi extreme, care includ skateboarding, role, biciclete sau plăci, vor avea unde să-și desfășoare activitatea pe primul skatepark din Slatina. Primăria Municipiului Slatina anunță începerea demersurilor în ceea ce privește amenajarea unui skatepark pe raza orașului. Decizia a fost luată având în vedere că tot mai mulți tineri din municipiu practică skateboarding-ul, dar și pentru că unul dintre locuitorii urbei – Marius Constantin Virgil, campion european, în ultimii doi ani, la „freestyle skateboarding”, a sugerat municipalității amenajarea unui skatepark în Slatina, încă din 2013.

skateparkParcul va fi unul dintre cele mai mari de profil din țară, el urmând a fi amenajat pe b-dul Constantin Brâncoveanu, în apropierea stadionului municipal „1 Mai”. Mai exact, skatepark-ul va fi amenajat pe o suprafață de 7.000 mp, loc unde vor fi montate o serie de structuri prefabricate specifice acestui sport reprezentând, printre altele, rampe în diverse unghiuri, balustrade etc. Elementele skatepark-ului care se vor regăsi în incinta perimetrului menționat vor fi atractive pentru orice rider și-l vor determina pe acesta să găsească linii creative în practicarea skating-ului. Skatepark-ul va fi amenajat conform celor mai noi și sigure standarde europene în vigoare din domeniul echipamentelor de sport cu role. De asemenea, acest loc va putea fi folosit și de către amatorii ciclismului sportiv, respectiv de posesorii de biciclete tip  Mountain Bike și BMX.

Conform unui comunicat de presă emis de Primăria Municipiului Slatina, primul pas pe linia demersurilor în ceea ce privește realizarea acestui proiect constă în menționarea acestuia printre obiectivele ce vor fi prinse, pe lista investițiilor din anul 2016. Suma pentru amenajarea acestui skatepark nu a fost încă stabilită, dar ea va proveni, integral, de la bugetul local pe anul viitor, an până la finele căruia proiectul va trebui realizat.

Ionuț Dumitrescu


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments