Întotdeauna mi-au plăcut politicienii care au făcut mult și multe și au vorbit puțin. Adică, politicieni care au în spatele lor o activitate profesională solidă, prin care o societate, o instituție, o asociație sau orice ar fi condus aceștia a progresat, a produs bunăstare cât mai multor oameni, a lăsat o impresie frumoasă în comunitate. Consider că un astfel de politician este Marius Iancu, președinte executiv PSD Slatina și director al Spitalului de Psihiatrie Schitu Greci. Unul dintre cele mai modernizate spitale de acest gen din Oltenia și, poate, din țară. Această modernizare, la toate nivelurile acestui așezământ se datorează unei echipe manageriale de excepție, conduse de Marius Iancu.
Veți spune că, dispunând de finanțe, oricine poate face ceea ce a făcut Marius Iancu. Greșit. Avem zeci de exemple care demonstrează contrariul: adică, faptul că, în anumite instituții de interes public s-au cheltuit sume impresionante, dar nu s-a făcut nimic.
Deviza lui Marius Iancu este una clasică: „Fapte, nu vorbe!” și este valabilă atât în viața profesională de zi cu zi, cât și în politică.
D-le președinte, lupta pentru Primăria Slatina pare că se încinge. Candidatul dvs., deputatul Moț, acționează cu oarecare prudență și, parcă, într-un ritm mai scăzut, față de contracandidatul său de la PNL. Este o strategie, o tehnică sau o slăbiciune?
Nu cred că ritmul e este scăzut,. Campania pe care noi ne-am propus-o este centrată pe ceea ce vor slătinenii, pe problemele pe care ei le ridică, pe problemele pe care ei le au, în fiecare cartier. Noi am identificat, încă din vara trecută, prin programul „Consilierul cartierului tău”, prin consilierii noștri locali și președinții de organizație, am mers în fiecare cartier, în fiecare bloc, pe fiecare stradă și am identificat real ceea ce vor cetățenii, urmând să găsim soluții la problemele acestora.
Poate că așa pare că ritmul este mai scăzut. Dar, v-am spus, campania noastră se axează pe cetățean și pe ceea ce vrea cetățeanul, astfel încât să venim în sprijinul acestora, să le dăm soluții concrete la ceea ce ei își doresc, acum, imediat, și în viitor. Deci, fapte, nu vorbe.
Care credeți că sunt atuurile candidatului dvs.?
Atuurile candidatului nostru sunt, în primul rând, seriozitatea acestuia, experiența pe care o are, echipa și faptul că nu minte cetățenii și se prezintă ca fiind soluția pentru locuitorii municipiului Slatina.
Ultimii doi primari au lăsat o imagine proastă asupra Primăriei Slatina, o imagine care se răsfrânge asupra partidului d-voastră, deși ei veneau din PDL. Nu credeți că sloganul „Continuăm să construim Slatina” e puțin deplasat, în sensul că oamenii ar pune întrebarea: „Ce continuați, ce au făcut ceilalți?”
Nu cred că sloganul nostru este deplasat. Așa cum v-am spus, campania noastră se axează pe ceea ce vor oamenii din Slatina.
Cetățenii apreciază ceea ce s-a făcut pentru ei de către ceilalți primari. Ideea acestui slogan este că noi continuăm lucrurile bune care s-au făcut pentru slătineni și încercăm să venim cu alte soluții la ceea ce-și doresc slătinenii și cu alte proiecte ale noastre. Restul ține de altcineva, de instanțe și de verdictele oamenilor legii!
Care sunt categoriile sociale ale electoratului, care au rămas în raza d-voastră de acțiune? Care sunt oamenii care votează PSD?
Categoriile sociale zic eu că sunt toate. Noi încercăm, prin proiectele pe care le avem, să atingem toate categoriile sociale, și tinerii, și elevii, și studenții care sunt pe raza municipiului Slatina, și familiile tinere, și, în același timp, pensionarii și oamenii mai în vârstă. În proiectele noastre sunt vizate toate categoriile sociale, nu ne referim doar la nucleul dur pe care PSD îl are.
Percepția este că acest nucleu ar fi format din oamenii mai în vârstă sau defavorizații sociali. În proiectele noastre, vrem să cuprindem toate categoriile sociale. Avem programe pentru toate categoriile sociale. Nu vrem să rămână nimeni în afara proiectelor.
Credeți că tineretul slătinean este majoritar de stânga? De ce ar fi de stânga?
Nu știu dacă tineretul este, neapărat, de dreapta sau de stânga. Cred că tinerilor trebuie să le oferi soluții. Așa cum spuneam despre categoriile sociale, și tineretul este o categorie socială. Tinerii au nevoie de locuri de muncă, prioritate identificată și de noi și de Emil Moț, candidatul nostru. Au nevoie de locuri de distracție, de parcuri, de locuri de recreare, de locuri de muncă. Așa că, nu cred că generația tânără poate fi convinsă de o anumită doctrină de dreapta sau de stânga, chiar dacă progresul vine, întotdeauna, de la stânga.
La ora asta, doctrinele par să nu fie prea relevante, contează ce faci pentru om!
D-le președinte, după alegeri, e posibilă o alianță a PSD cu PNL, fie la centru, fie în județul Olt, în Slatina?
Nu sunt în măsură să vă răspund la această întrebare. Dar, în politică, la un moment dat, este posibil orice.
Cum contracarați d-voastră atacurile destul de virulente ale contracandidatului de la PNL? Mă refer la atacurile lui Marius Bălașa asupra Primăriei Slatina și asupra candidatului d-voastră…
Eu nu caracterizez în nici un fel atacurile lui Marius Bălașa. Nu le simțim ca fiind atacuri asupra noastră, ci ca pe o lipsă de soluții, de aplecare asupra problemelor oamenilor, ca pe o lipsă de competență în administrație. Când nu ai ce spune, devii vocal și îți place să te auzi cum vorbești despre totul și despre nimic! Adică, atunci când nu ai nimic de pus pe masă, vorbești la modul general, de o primărie transparentă, despre ce au făcut, în trecut, ceilalți. Este o campanie murdară. Noi nu ne-am propus să facem o campanie murdară, nu vrem să întrăm în astfel de jocuri. În centrul atenției noastre este cetățeanul.
Transmiteți un mesaj către slătineni.
Cred că le-aș spune simplu: soluția pentru municipiul nostru este candidatul PSD, deputatul Emil Constantin Stelian Moț.
Dumitru SÂRGHIE
Vedeti-vă de treabă , dle Profesor, că ăştia nu au făcut carte şi de aceea nu au nicio competenţă şi mai ales interes să judece vii şi să facă dreptate!
Domnilor ” politicieni”, Va consider persoane competente pentru a introduce in dezbaterea publica locala câteva teme importante : 1) Mai este viabila actuala formă de organizare a învăţământului tehnologic din Slatina ?, 2) Cum vedeţi reorganizarea actualei reţele de licee tehnologice?, 3) Poate bugetul local să susţină plata numărului imens de ore ce nu se efectuează ( zeci de clase de seral, maiştri, postliceală care nu efectuează ore) ? Nu pot fi aceştia şcolarizaţi în formă intensivă?, 4) Corespund clădirile desfăşurării procesului de învăţământ ? . Vă recomand o vizită prin “subteranele” C.T. Alexe Marin. , 5) Poate fi regionalizarea o şansă pentru reorganizarea sistemului de invăţământ şi creşterea calităţii acetuia? Noi ( GRI) spunem ca da. Acestea sunt doar câteva din întrebările care preocupă slătinenii. Slatina merită un sistem de învăţământ performant deoarece are are oamenii şi resursele necesare . Vă doresc succes la viitoarele alegeri.
A spune, dle director, că teoria dvs. se confirmă, nu este lipsită de critică.Dar ceea ce nu vedeţi dvs. în esentă la statutul unor asemenea oameni, este faptul că acestia nu sunt parasutati aşa după bunul lor plac,ci doar după bunul plac al altora care i-au făcut mari sefi doar pentru a le servi lor interesele.O dată cu retragerea unora sau a altora, care au stat în umbră totdeauna(sistemul PCR-ist cu Securitatea lui a fost totdeauna activ din umbră), au apărut unii dintre ,,copii” lor, marionetele care sunt la cârma miliardelor.Cum este şi acest personaj! Ghici cine este în spatele său?!Te aştept dle director cu răspunsul.