AcasăSpectacolul Othello – pe scena din Slatina
Array

Spectacolul Othello – pe scena din Slatina

Teatrul „Tony Bulandra” din Târgoviște prezintă miercuri, 28 martie 2018, de la ora 19:00, la Centrul Cultural „Eugen Ionescu” Slatina, spectacolul „Othello”, după William Shakespeare, în regia lui Suren Shahverdyan, artist de origine armeană, care a lucrat pe scena și cu actorii teatrului târgoviștean.

Această producție a teatrului târgoviștean a avut un rapid traseu ascendent. La scurt timp după premiera din 7 mai 2016, spectacolul „Othello” a fost invitat la prima ediție a Festivalului Internațional de Teatru „Miturile Cetății”, desfășurat la Constanța, în luna iunie a anului trecut. În octombrie, se juca pe scena bucureșteană a Teatrului „Nottara”, în cadrul celei de-a IV-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru „Fest(in) pe Bulevard” pe care acest teatru îl organizează. Aici, Liviu Cheloiu – actorul din rolul titular câștiga premiul pentru Cel mai bun rol masculin, pentru expresia plastică și forța dramatică a interpretării a unui rol de importanță majoră: Othello. Liviu Cheloiu este un actor cu multiple posibilități scenice. În dramă sau tragedie, își pune în valoare statura, puterea glasului și capacitatea de a reda un autentic zbucium interior.

othello teatruÎn 2017, spectacolul și-a continuat periplul atât în țară, la Reșița, în cadrul Festivalului „Scena ca o stradă”, la Drobeta-Turnu-Severin, Deva, cât și în străinătate, la Festivalul Internațional de Teatru Clasic din Antalya, Turcia. Acolo, peste 800 de persoane au ovaționat, în picioare, cele două reprezentanții ale actorilor târgovișteni. Mai mult, în perioada 10-22 octombrie 2017, a avut șase reprezentații, în cadrul a două festivaluri internaționale de teatru din Seul și Daejeon. A fost vorba despre participarea la cea de-a II-a ediție a Festivalului de Teatru Experimental Bomb și la cea de-a VIII-a ediție a Daejeon International Play Festival.

În rolul lui Iago, regăsim un actor în plină ascensiune, Mircea Silaghi. Tânăra Andrada Fuscaș realizează o fragilă și luminoasă Desdemonă. O Emilie foarte lucidă interpretează Ela Ionescu. Celelalte trei personaje, chiar dacă au intervenții mai scurte, apar în momentele cheie ale acțiunii, influențează cursul evenimentelor și rămân întipărite în mintea spectatorilor, pentru că, prin abilitățile actorilor, aceste trei personaje sunt foarte precise: Cassio – Daniel Nuță, Bianca – Ioana Farcaș, Roderigo – Radu Câmpean.

Pătrunzător, intens, sfâșietor, „Othello” explorează fără milă fiecare parte a condiției umane, iar regizorul spectacolului spune că „Othello modern ne ajută să aruncăm o privire în interiorul nostru, să facem ordine în sentimentele noastre și să ne recunoaștem propriile neajunsuri. Noi toți ar trebui să ne gândim la păcatele noastre și să încercăm să nu murim pentru dragoste, ci să trăim pentru ea. Important este să nu ne pierdem încrederea în cei de lângă noi!”

Ionuț DUMITRESCU

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments