AcasăAlegeri ParlamentareSper ca, în urma unei campanii electorale furtunoase și atipice, noul legislativ...

Sper ca, în urma unei campanii electorale furtunoase și atipice, noul legislativ să abordeze mult mai responsabil și mai pragmatic legile țării

Cum apreciați că a debutat campania pentru alegerile generale?

Actuala campanie electorală, dedicată alegerilor din 11 decembrie pentru noul Parlament al României, se dovedește a fi una atipică, în raport cu oricare dintre campaniile anterioare. Intrarea în competiția politică a unor partide care n-au mai activat în Parlament prin confruntare electorală, precum și ingerințele dinafara sferei politice, încă din perioada precampaniei, sunt de natură să creeze noi asperități ale confruntării, implicit sub aspectul doctrinar.

Pentru prima oară în istoria alegerilor postdecembriste, se relevă conflictul politic între adepții emancipării României și cei care susțin un soi de globalizare ciudată, cu accente care amintesc de perioada nefastă a influențelor cominterniste. După aspectul luptei dintre sloganuri, care nu sunt, neapărat, marcate de pricini doctrinare, s-ar zice că în actuala campanie electorală sunt angrenate forțe politice din Românii diferite. Noi, reprezentanții ALDE, rămânem consecvenți în devotamentul declarat față de România reală, unică și inalienabilă.

banner ziar 1Unde este situată ALDE pe eșichierul politic al momentului?

Reprezentanții ALDE înțeleg, firesc, necesitatea rămânerii țării noastre în cadrul structurilor europene și internaționale din care face parte ca partener loial cu drepturi depline, inclusiv cu dreptul de a-și păstra neatinse identitatea națională și integritatea, sub toate aspectele cuprinse în aceste noțiuni. În mod primordial, Alianța Liberalilor și Democraților activează politic în slujba și în folosul întregii populații trăitoare în această țară, sub denumirea generică de națiune, aparținând unei istorii comune, inconfundabile și incontestabile.

Drept urmare, programul nostru politic, destinat emancipării și modernizării României, se bazează pe reperele compatibile cu voința celor mulți, oamenii ale căror cerințe cotidiene și coerente ne sunt bine cunoscute și pentru a căror soluționare milităm în demersurile noastre politice. România se confruntă cu dificultăți de ordin social și economic, multe dintre acestea fiind tributare unei mentalități anacronice, a cărei evoluție se produce cu o lentoare inacceptabilă.

Din păcate, există actualmente forțe politice cu un comportament duplicitar, pentru care păstrarea sau accentuarea stării de ignoranță în rândul populației constituie un perfid avantaj, pe care stăruiesc să-l conserve cu detestabilă ipocrizie. Personal, în toate campaniile electorale precedente, am îndemnat oamenii să-și deschidă mai mult orizontul gândirii înainte de a merge la vot, pentru ca rezultatul alegerii făcute să coincidă cu așteptările lor.

Care este relația dumneavoastră cu cetățenii Oltului și ce atitudine au ei față de oferta electorală a partidului ALDE?

Cunosc îndeaproape foarte mulți oameni din județul Olt, și chiar familiile unora dintre ei. Pot să afirm că sunt oameni de treabă, în majoritate, că așteaptă mereu binele promis de politicieni, dar sunt uneori prea răbdători, ceea ce nu mai înseamnă o calitate azi, când lumea se grăbește și timpul parcă s-a scurtat. Pentru ei m-am angajat în lupta politică, pentru ca lor să le fie mai bine acum, nu cândva, iar copiii lor să nu mai suporte aceleași privațiuni care le-au marcat viața și lor și celor plecați în eternitate.

Mă preocupă asanarea stării de pauperitate care a determinat o parte dintre tineri să migreze în Occident după un loc de muncă remunerat onest. În egală măsură, mă doare să văd familii tinere care sunt nevoite să-și lase copiii în grija bunicilor, plecând să agonisească un ban în condiții de multe ori aflate la limita sclaviei. Resursele bogate ale României trebuie utilizate de către români în folosul lor, nu al străinilor care au făcut averi colosale acționând împotriva intereselor autohtone, adesea în complicitate cu autoritățile țării noastre. Asta e realitatea care trebuie să-i preocupe fundamental pe alegători, înainte de a pune ștampila pe buletinul de vot. Măsura în care oamenii înțeleg ce trebuie să facă în propriul avantaj, se va reflecta în rezultatul alegerilor.

Aveți un mesaj special pentru potențialii votanți ai Alianței Liberalilor și Democraților?

Oameni buni, nu vă mai lăsați păcăliți! Vreau să înțelegeți cât de puternic este votul vostru, la care aveți dreptul numai o dată la patru ani! Ceea ce votați greșit azi, o să vă coste mâine, iar timpul de patru ani, până la viitoarele alegeri, nu se mai poate recupera. Nu trebuie să mai plătiți consecințele nepăsării. În primul rând, vouă trebuie să vă pese de voi. Eu nu vă cer decât să participați la vot, să hotărâți cine merită să vă conducă mai departe și să votați în cunoștință de cauză. Cei care-și vând votul își vând conștiința și viitorul copiilor.

Cei care neglijează dreptul la vot nu vor avea niciodată puterea să decidă asupra propriei existențe, într-o țară guvernată de legi. Nu folosește la nimic să ne manifestăm nemulțumirile dacă n-am participat la decizia prin care se aleg viitorii conducători ai României. Parlamentul, pentru alegerea căruia sunteți chemați acum la urne, este instituția care stabilește legile țării, adică normele după care vreți să trăiți.

Pe 11 decembrie 2016, puterea vă aparține. Votați pentru o viață decentă, civilizată, la voi acasă, cu întreaga familie. Votul este secret, iar în cabina de vot decideți, liber, încotro doriți să meargă țara. Aveți întreaga responsabilitate pentru viitorul vostru și al României. Nimeni altcineva nu e vinovat dacă alegeți greșit sau dacă nu participați la un scrutin electoral. Gândiți-vă că, pe 11 decembrie, aveți o putere uriașă, pe care decideți cum o veți folosi și dacă o veți folosi.

Preconizați noi provocări pentru viitorii parlamentari?

Cu certitudine, știm cu toții că sunt necesare legi mai bune, mai corecte, în folosul tuturor cetățenilor și al tuturor întreprinzătorilor care creează locuri de muncă și care contribuie decisiv la acumularea capitalului național. Multe dintre legile existente trebuie corectate sau schimbate, începând cu Constituția, iar aceste legi trebuie să fie aplicate ferm, fără discriminare, în litera și în spiritul lor. Legile viitoare trebuie să devină sprijin real și temeinic pentru cei slabi, să-i protejeze și să-i ajute pe oamenii harnici și cinstiți.

Cum credeți că veți convinge electoratul să voteze candidații ALDE?

În privința ofertei politice pentru România, ALDE vă propune un program de guvernare alcătuit după principii capabile să asigure dezvoltarea țării, consolidarea statului de drept, implicit un trai decent pentru fiecare. Avem în vedere, în primul rând, reglementări majore în unor domenii de activitate de importanță națională precum agricultura, învățământul, sănătatea, asigurările sociale, inițiativa micilor întreprinzători, exploatarea resurselor naturale și serviciile publice.   În viziunea noastră, programul actual reprezintă calea de urmat pentru ca românii să beneficieze echitabil de roadele muncii lor.

Menționez că nu ne-am propus să facem promisiuni de campanie fără acoperire concretă și supunem analizei publice coordonatele esențiale referitoare la concepția politică a formațiunii ALDE, menită să înlăture erorile unui sistem care s-a îndepărtat de interesul cetățenilor.

La comanda ALDE Filiala Olt. Producător SC OBSERVATOR SRL. Cod Mandatar Financiar – 11160008.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments