AcasăActualitateSpitalul de Urgență Slatina – noi măsuri adoptate, din cauza creșterii accelerate...

Spitalul de Urgență Slatina – noi măsuri adoptate, din cauza creșterii accelerate a numărului de cazuri COVID

Conducerea Spitalului de Urgență Slatina a adoptat noi măsuri de protecție pentru preîntâmpinarea îmbolnăvirilor și creșterea siguranței personalului, pacienților, aparținătorilor și vizitatorilor, având în vedere creșterea accelerată a numărului de cazuri COVID înregistrată în ultima săptămână, precum și posibilitatea apariției de cazuri sau focare de infecție cu COVID-19, în rândul personalului și a pacienților.

„Începând cu data de 18 iulie 2022, au fost aprobate următoarele măsuri: sistarea vizitelor la pacienții internați; testarea obligatorie, cu test rapid antigen, a personalului și a pacienților contacți cu cazurile confirmate de COVID-19, în focarele izbucnite, la nivelul secțiilor sau compartimentelor Spitalului Județean de Urgență Slatina; testarea tuturor pacienților care se prezintă în UPU (container triaj), precum și a celor care se prezintă pentru internări programate și spitalizare de zi – la fiecare 72 ore (Biroul Internări – sediul din Slatina, str. Crișan nr. 5, respectiv Camera de gardă – Scornicești); organizarea triajului epidemiologic, în containerul din zona UPU.

În ultima săptămână, la Unitatea de Primire Urgențe, s-au prezentat mai mult de 50 de persoane infectate cu virusul Sars-Cov-2, iar în cadrul Secției Boli Infecțioase, avem internați un număr de 16 pacienți.

Reamintim că persoanele confirmate cu infecția cu virusul SARS-Cov-2 se pot adresa Centrului de Evaluare și Tratament Antiviral, care funcționează în cadrul Secției Boli Infecțioase a spitalului nostru, pentru a beneficia de investigații și tratament, în regim ambulatoriu.

Programul de funcționare al Centrului de Evaluare și Tratament Antiviral este de luni până duminică, între orele 08:00-14:00”, a declarat Angela Nicolae, manager Spitalul de Urgență Slatina.

Dragoș Sîrghie

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments