Print this Post


  Spitalul Județean de Urgență Slatina – măsuri pentru redarea speranței!

  Pandemia de Coronavirus a luat prin surprindere întreaga lume științifică medicală, punând în dificultate toate sistemele de sănătate de pe Mapamond, cu atât mai mult sistemul sanitar românesc, care și așa era la pământ.

  La Olt, conducerea Direcției de Sănătate Publică și cea a Spitalului Județean de Urgență Slatina (SJU) s-au străduit, în limita posibilităților financiare și a directivelor oficiale, să facă față marilor provocări, reușind să mențină sistemul nostru sanitar de toate zilele pe linia de plutire.

  Am stat, recent, de vorbă cu directorul SJU Slatina, Dan Stana, care a trecut, pe scurt, în revistă, o serie de eforturi pe care administrația spitalului, aflată sub patronajul CJ Olt, le-a făcut, pentru a asigura, cât de cât, normalitatea într-o unitate spitalicească în care, ca în cazul întregului sistem sanitar românesc, reformele au bătut pasul pe loc.

  Aflăm, astfel, că, în această perioadă critică a pandemiei, s-a extins alimentarea cu oxigen, achiziționându-se noi instalații, pentru 50 de paturi. Pentru efectuarea triajului epidemiologic, au mai fost achiziționate încă trei containere modulare. Prin efortul financiar al CJ Olt, Spitalul Slatina a fost dotat cu un laborator de microbiologie moleculară, unde se fac testele Covid, inclusiv personalului sanitar, ,,o adevărată mană cerească”, după cum ne spune Dan Stana, cadrele medicale, ca și alți salariați ai Spitalului, fiind astfel testate și protejate. S-a constatat, astfel, faptul că 70-80 % dintre salariații infestați au luat virusul din comunitate și nu din spital. Printr-o decizie internă, a fost desemnat un psiholog care asigură comunicarea psihologică cu aparținătorii pacienților bolnavi de Covid, acesta oferind relații suplimentare (atât cât să nu se încalce drepturile pacientului) privind starea acestora. De asemenea, morga spitalului a fost renovată și dotată cu instalații moderne.

  A fost extins și modernizat depozitul pentru deșeurile periculoase… Se lucrează, în continuare, la anveloparea spitalului și, de asemenea, s-a demarat procedura pentru obținerea autorizației de construcție, printr-un contract cu Compania Națională de Investiții, pentru reabilitarea Pavilionului Central al spitalului.

  SJU Slatina dispune la ora aceasta de 1153 de paturi, gradul de ocupare a acestora fiind, în medie, de 350 de paturi.

  S-a creat, la parter, o secție de balneo-fizioterapie, cu circuit special pentru pacienții cu simptomatologie de gripă sezonieră. Trebuie spus că, în privința mult anunțatului eveniment de vaccinare contra Coronavirus, se află în amenajare Centru de vaccinare, faza I, la fosta secție de psihiatrie din str.  Drăgănești nr. 35.

  Iată o serie de măsuri, prin care conducerea SJU Slatina, cu aportul financiar al CJ Olt, luptă pentru redarea speranței.

  Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, directorul SJU Slatina, Dan Stana urează tuturor salariaților acestei unități spitalicești, dar și locuitorilor Slatinei și ai județului Olt, un AN NOU FERICIT și multă sănătate…

  Dumitru Sârghie

  Permanent link to this article: https://linia1.ro/spitalul-judetean-de-urgenta-slatina-masuri-pentru-redarea-sperantei/

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *