AcasăActualitateSpitalul Județean de Urgență Slatina – noi măsuri de protecție, privind numărul...

Spitalul Județean de Urgență Slatina – noi măsuri de protecție, privind numărul de cazuri de îmbolnăviri cu virusul Sars-Cov-2

Spitalul Județean de Urgență Slatina a adoptat, astăzi, 11 iulie a.c., noi măsuri de protecție, pentru preîntâmpinarea îmbolnăvirilor și creșterea siguranței personalului, pacienților, aparținătorilor și vizitatorilor. Aceste măsuri vin după ce, de la începutul lunii iulie a.c. și până în prezent, a crescut numărul de cazuri de îmbolnăviri cu virusul Sars-Cov-2. În perioada menționată, la Unitatea de Primire Urgențe, s-au prezentat mai mult de 30 de persoane infectate cu virusul Sars-Cov-2, iar în cadrul Secției Boli Infecțioase fiind internați 7 pacienți.

„Începând de luni, 11 iulie 2022, la nivelul Spitalului Județean de Urgență Slatina, se adoptă următoarele măsuri: respectarea, cu strictețe, a regulilor de purtare a echipamentului de protecție, la nivelul secțiilor și compartimentelor; tot personalul Spitalului Județean de Urgență Slatina are obligația purtării corecte a măștii de protecție de unică folosință, în interiorul și în exteriorul secțiilor și compartimentelor; interzicerea accesului fără mască de protecție, în clădirile Spitalului Județean de Urgență Slatina, a aparținătorilor și vizitatorilor. Se vor menține, în continuare, reglementările privind regimul pachetelor pentru pacienții internați, cu predarea acestora la internarea în spital și preluarea de către fiecare secție sau compartiment. De asemenea, s-a aprobat obligativitatea folosirii măștilor de unică folosință pentru pacienții internați aflați în curs de investigare și tratament; limitarea deplasării pacienților internați strict în interes de investigații și terapeutic, precum și intensificarea măsurilor de triaj epidemiologic al personalului simptomatic, conform procedurii de triaj epidemiologic aprobate.

Reamintim că persoanele confirmate cu infecția cu virusul SARS-Cov-2 se pot adresa Centrului de Evaluare și Tratament Antiviral, care funcționează în cadrul Secției Boli Infecțioase a spitalului nostru, pentru a beneficia de investigații și tratament în regim ambulatoriu.

Programul de funcționare al Centrului de Evaluare și Tratament Antiviral este de luni până duminică, între orele 08:00-14:00”, a declarat Angela Nicolae, manager Spitalul Județean de Urgență Slatina.

Mihaela Sîrghie

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments