AcasăSpitalul Orășenesc Corabia va fi reabilitat termic, cu fonduri europene
Array

Spitalul Orășenesc Corabia va fi reabilitat termic, cu fonduri europene

Recent, Iulică Oane – primarul orașului Corabia – și Marilena Bogheanu – director general al Agenția pentru Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia – au semnat contractul de finanțare a proiectului „Creșterea eficienței energetice a pavilioanelor centrale ale Spitalului Orășenesc Corabia”.

Proiectul va fi realizat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3.1 B. Valoarea investiției este de 8.282.348,46 lei, TVA inclusă, 7.603.007,37 lei fiind finanțare nerambursabilă.

spital corabiaProiectul are ca principal obiectiv creșterea eficienței energetice în clădirea publică a Spitalului Orășenesc din Corabia (pavilioanele C1 și C2. Astfel, se vor realiza lucrări de intervenție, cu scopul termoizolării și reabilitării celor două corpuri, modernizării instalațiilor de preparare și distribuire a agentului termic și a apei menajere calde, inclusiv utilizarea de surse regenerabile pentru asigurarea necesarului de energie, precum și alte lucrări conexe.

„Prin creșterea performanței energetice la Spitalul Corabia, pe termen scurt și mediu, se degrevează autoritatea publică locală de cheltuielile cu combustibilul convențional utilizat, se reduce cheltuielile cu întreținerea imobilului, se asigură susținerea agenților economici din domeniul construcțiilor și se creează noi locuri de muncă pe perioada de derulare a intervenției”, a declarat Dan Oltean, purtătorul de cuvânt al Primăriei Corabia.

În urma implementării acestui proiect, consumul anual de energie primară va fi redus cu peste 75%, până la valori de sub 155 kWh/mp/an, iar consumul de gaze cu efect de seră va fi redus până la valori de sub 27Kg/mp/an.

Ionuț DUMITRESCU

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments