AcasăInterviuSportul de performanță înseamnă sacrificii și multă muncă, dar nu regret nimic

Sportul de performanță înseamnă sacrificii și multă muncă, dar nu regret nimic

Dincolo de masa de tenis, Roxana-Mihaela este o adolescentă cu un psihic exuberant, atentă, cu multă discreție, la detalii și, nu în ultimul rând, extrem de sociabilă. De fapt, viața ei în ansamblu este un joc atractiv prin dexteritatea lui captivantă, o competiție în care – fiind întotdeauna ingenuă și ingenioasă – reușește să-și pună în dificultate adversarii (și ei) din cei mai neobișnuiți! Cum este și firesc, atunci când ai pasiune, ea a transformat bucuriile copilăriei în antrenamente asidue, încununate, cu prezența sa permanentă pe podiumul campionilor României și chiar ai Europei. Felicitările noastre și noi succese în viitor!  

roxana iamandi 2Reporter: Spune-ne, te rog, câteva cuvinte din biografia ta.

Roxana-Mihaela Iamandi: Mă numesc Roxana – Mihaela Iamandi. Am vârsta de 18 ani, sunt născută și crescută în Constanța și învăț la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae  Rotaru” din municipiul Constanța.

Rep.: De la ce vârstă joci tenis de masă?

R-M.I.: Joc de la vârsta de șase ani!

Rep.: Ce te-a determinat să practici acest sport? 

R-M.I.: Preocupată cu tenisul de masă a fost și sora mea cea mare. Eu, fiind mai mică, am vrut să o urmez… și așa am ajuns să practic acest sport.

Rep.: Este ceva „special” la tenisul de masă?

R-M.I.: Am ales tenisul de masă pentru că este un sport deosebit de complex, de solicitant. Mă atrage foarte mult, pentru că îmi dezvoltă reacția rapidă și spontaneitatea minții.

Rep.: Părinții tăi te-au sprijinit?

R-M.I.: Da, m-au încurajat și sprijinit. Au fost și sunt alături de mine.

Rep.: Nu ți-a fost oarecum greu să te desparți de bucuriile copilăriei?

R-M.I.: Nu! Am renunțat la multe bucurii ale copilăriei, pentru că sportul de performanță înseamnă multe sacrificii și muncă, dar nu regret nimic. Am avut parte de altfel de bucurii, evident mai intense.

roxana iamandi 1Rep.: Alte fete, la vârsta ta de acum, nu numai din Constanța, sunt „înnebunite” după o „carieră” în modă! Ce părere ai despre ele?

R-M.I.: Ele fac ceea ce știu… Numai să nu se expună prea mult, pentru că totuși avem o vârstă fragedă. În „rostul” lor, își asumă acest risc…

Rep.: Anul trecut, la Mioveni, ne-ai surprins cu puterea de concentrare, dinamismul, siguranța în joc și tehnica spectaculară, dar anul acesta, la Tg. Secuiesc, ai făcut prea ușor unele greșeli! Ce s-a întâmplat?

R-M.I.: Mi-am schimbat stilul de joc în ianuarie a.c. Încă nu sunt foarte bine pregătită pentru această modificare, dar nici adversara mea nu mi-a pus probleme, nu m-a „presat” și, probabil, și acesta este un motiv pentru greșelile mele din joc!

Rep.: Enumeră-ne câteva dintre performanțele tale sportive.

R-M.I.: Ca reprezentantă a Clubului Sportiv „Farul Constanța”, sunt multiplă medaliată la Campionatul Național de junioare, am obținut locul doi la dublu senioare, la naționale locul 2, locul 2 la Campionatul Balcanic de junioare. De trei ani, ocup primul loc la Olimpiada Națională a Sportului Școlar!

Rep.: Uneori, te mai critică antrenorii?

R-M.I.: Antrenorii mei sunt Viorel Filimon și Liliana Sebe. Sunt antrenorii cei mai performanți, medaliați la europene și mondiale. Mă critică uneori, dar pe bună dreptate. Însă, mă susțin și mă ajută mereu.

Rep.: Ce proiecte de viitor ai?

R-M.I.: Să fiu studentă la Facultatea de  Educație Fizică și Sport, dar și să obțin rezultate cât mai bune în plan sportiv!

Rep.: Mulțumesc pentru interviu! Dumnezeu să te ajute în gândurile tale frumoase!

Costel Neacșu

- Advertisment -

Most Popular