AcasăOra SatuluiSprâncenata – o comună sub asediul gunoaielor și al bandelor primarului!

Sprâncenata – o comună sub asediul gunoaielor și al bandelor primarului!

Despre comportamentul și abuzurile lui Constantin Gică Toma, primarul comunei Sprâncenata s-a mai scris și cu alte ocazii. Acestea sunt confirmate și îndelung povestite de consilierul local Anghel Dănciulescu, dar și de realitatea pe care oricine o poate vedea la fața locului.

Așadar, după cinci ani, de când la pupitrul acestei comune se află Constantin Gică Toma, comuna arată jalnic. Drumuri prăpădite, cu excepția celor făcute în timpul cât a fost Dănciulescu primar, munți de gunoaie, în toate punctele cardinale ale localității, debandadă, violențe, hoții, dezordine și dezmăț, pe banii poporului. Gravitatea situației este amplificată, după cum ne spune Anghel Dănciulescu, și de neimplicarea organelor în drept (Poliție și Justiție) pentru a pune capăt haosului instalat aici, de la venirea acestui primar. Victimele acestor stări de lucruri sunt, în primul rând, cetățenii comunei, umiliți, lipsiți de către primarul lor de cel mai elementar grad de civilizație și ținuți intenționat în acest stadiu de înapoiere. În al doilea rând, victime sunt toți cei care critică nelegiuirile primarului, care își cumpără adepții cu băutură, pâine și făină.

În fruntea Opoziției, de ani buni de zile, se află Anghel Dănciulescu, care ne-a povestit drama prin care trece atât el, cât danciulescu sprancenatași colegii săi consilieri (în doi la număr) aleși pe listele UNPR.

Menționăm faptul că, pe primarul Constantin Gică Toma, l-am căutat la primărie, dar nu l-am găsit. Timp de câteva zile l-am sunat atât pe telefonul primăriei, unde n-a răspuns absolut nimeni, cât și pe telefonul personal, însă acesta nu a catadicsit să ne răspundă. Îl așteptăm cu un punct de vedere.

Primarul nu vrea să dea explicații privind cheltuirea banului public

„La toate ședințele de consiliu local, primarul aduce persoane care nu sunt consilieri. Aceste persoane ne amenință, pe noi consilierii UNPR, ne îngână, ne jignesc, ne huiduie, vorbesc la telefon. În aceste condiții, dvs. credeți că se poate ține o ședință de consiliu local?

Sunt lucruri grave la Sprâncenata… Nu ne putem face datoria față de cei care ne-au ales. Nu ne pune la dispoziție niciun fel de documente. Conform legii, noi, consilierii, trebuie să primim, de fiecare dată când mergem în ședințele de consiliu, materialele care se dezbat în ședință… Nu ne pune la dispoziție decât o singură invitație…

Pe mine mă interesează să fiu de folos locuitorilor acestei comune. Am obținut 408 voturi din partea oamenilor. Și am luat 408 voturi în condiții extreme, în ziua alegerilor, sub asediul unor bătăi și al unor persoane care intrau de câte 5-6 ori în secțiile de votare, cu acordul președintelui de secție de votare. Am făcut plângeri penale peste tot, dar nu se iau măsuri. Lucrurile sunt grave…

Am solicitat primarului să prezinte cheltuirea banului public în mod special. Primarul evită de fiecare dată să arate cum se cheltuiește banul public. Dumnealui se ocupă mai mult de societatea agricolă pe care o are. Când te duci la primărie, nimeni nu îți pune niciun document la dispoziție, conform legii, dacă nu vrea primarul. Sau dacă vrei să consulți anumite documente, n-ai de unde, nu ți le pune la dispoziție.

În momentul când vrei să vorbești cu primarul, imediat în biroul lui se strâng toți. Vine când Dănuț Lungu, când consilierul pe care l-a angajat, Mihail Cătănoiu, diferite persoane care te bruiază. Iar primarul, când vede că se strâng 2-3 inși în birou, începe să mă amenințe, să mă jignească, că îmi arată el mie…”

A dat mici, bani, băutură și făină..

„În ziua alegerilor a fost un chin aici, la noi… Ne-au bătut, au dat mici, au dat băutură, au dat bani, au dat făină… De față cu polițistul, am fost lovit de Cornel Ton și de Mitrache Dascălu. De față cu poliția. N-a luat nimeni nicio măsură. Am depus la organele de poliție peste 20 de sesizări din timpul campaniei electorale. Mi-au răspuns la majoritatea că nu se confirmă. Păi, cum să se confirme, dacă tu îmi dai răspuns peste o lună de zile de la alegeri la niște fapte care trebuiau chiar în ziua aceea verificate și luate măsurile legale care se impun? Legea 67 spune clar că măsura respectivă se ia în ziua respectivă.

Toate aceste acțiuni sunt coordonate de către acest Toma Constantin Gică. Un om care, vă spun sincer, nu a câștigat corect alegerile. A ieșit primar, pentru că a intrat cu oamenii, de nu știu câte ori, în cabină. L-au ales pentru că le-a dat făină, grâu și pâine.”

sprancenata deschidere lll

Nu stă deloc pe la primărie

„Pe la Primărie nu prea stă deloc. La ora actuală doarme pe la Frunzaru, într-o magazie, unde vrea să facă brutărie. Unde are utilaje, o moară de mălai și o uruitoare care merg clandestin. El acolo n-are niciun drept asupra pământului din jurul clădirilor. El a cumpărat clădirile de la Administrația Financiară, pentru că au fost scoase la licitație, dar terenul îl ocupă abuziv. Am făcut diferite demersuri, la Finanțe, peste tot. Și primesc răspuns că nu există pământ arendat pe numele lui. Păi, nu este domnule pe numele lui, este pe numele copiilor. Cum este posibil ca tu să închizi o suprafață de teren, în mod abuziv, și să îți desfășori activitatea pe el? Acolo are utilaje de miliarde. Păi el, dacă plătea impozitele pe utilajele pe care le-a cumpărat, dacă plătea impozite pe mașinile pe care le-a luat și le-a vândut, dacă ar sta la Primărie și ar face proiecte pentru comună, ar fi un primar așa cum ar trebui să fie un primar. El face lucrări numai de mântuială și în interesul propriului buzunar”

statie sprancenataMiliarde de lei pe lucrări anapoda

 „A făcut un pod peste canal care face în jur de 13 miliarde… Acolo unde este un canal colector și acolo unde eu, când am fost primar, am făcut podul pe două țevi din ălea mari, cu  bietul Albotă, să-i fie țărâna ușoară, fără niciun ban.

Un pod era necesar în satul Viespești, peste baltă la Crețești. Dar acolo nu s-a făcut pod, ci s-a făcut un dig inutil, iar, când vine apa, o ia lumea pe podul pe care l-am făcut eu, pe la capăt, pe dincolo, pe la Ciurel.

Cică a reparat Școala de la Frunzaru. N-a făcut decât fațada și gardul. Lucrare care a făcut 2,3 miliarde de lei vechi. Ținând cont că în această clădire funcționează o clasă de grădiniță și o clasă de I-IV.

La finele anului 2012, cică a pietruit în comună de 500 de milioane de lei vechi. A luat piatră din satul Uria și de la niște eleșteie, iar vicele s-a dus și a luat nisip. Poliția a oprit mașinile și tractorul primăriei să nu mai care piatră și nisip de acolo. Pe tractorul primăriei are o persoană care nu este angajat al primăriei. Ține tractorul în curte la el, remorca pe la el pe la fermă.

Păi, domnule, când cari piatră  cu utilajele primăriei și plătești acest lucru către o firmă, când pui o persoană care nu este încadrată, când pui un tractor care nu este înscris în circulație și merge pe drumurile publice, când pui într-un microbuz 50 de copii ai școlii și îi aduci ca pe sardele, nu este corect. Și nimeni nu i-a nicio măsură…

Bagă câte 40-50 de copii într-un microbuz care să facă drumuri mai puține, dar pe hârtii trec câte ar fi normal să facă și chiar mai multe.”

Haos în Primărie

„Această comună este asediată de oamenii cu care s-a înconjurat primarul, oameni puși împotriva noastră și a oamenilor care nu-l aplaudă pe primar. Lucrurile sunt grave… Știe toată lumea că primarul nu stă la primărie, că se ocupă mai mult de terenul lui. Că cei de la primărie îi fac diferite facilități privind contractele de arendare, privind drepturile oamenilor pentru produse… Toată situația de la societatea lui este în calculatoarele primăriei.

Nu mai vorbesc despre multitudinea ordinelor de deplasare. Dar unde să te deplasezi tu, angajat al primăriei, dacă tu nu ai niciun proiect, n-ai făcut nimic pentru această comună?

E posibil ca sediul primăriei să rămână în aceeași stadiu de când am plecat eu din funcția de primar? Să rămână niște uși grunduite și nici în ziua de azi să nu fie vopsite? E posibil, după ce ai schimbat tâmplăria de lemn și ai pus de termopan, să nu le finisezi? Tavanele au început să cadă, sunt 16 ani de zile de când nu mai sunt primar. Și preșurile de la uși sunt de 16 ani, de când le-am pus eu.

drum sprancenata

În primărie e haos total, Bibliotecara face pe casiera și nu știe decât să bea cafea, iar Biblioteca stă închisă. Ba a mai știut ceva, a știut să ne huiduie în campania electorală… Dănuț Lungu, încadrat pe un post de PSI, nu face nimic, stă numai pe sub stejar. Mai e unul Iulian, care pleacă când vrea, vine când vrea. Rar când trece dimineața la primărie. Îl rest, îl vezi pe la ora trei sau deloc. Toată lumea pleacă la masă când vrea și mai vine tot când vrea. Nu se poate așa ceva, atâta timp cât ești plătit pentru folosul comunității. Cu primarul nu poți sta de vorbă niciodată. Pentru că nu prea trece pe la Primărie și când trece și vrei să vorbești cu el, apar apropiații lui prin birou, care te bruiază și te fac să pleci. În procesele-verbale de ședință nu consemnează decât ce vor ei. Nu se consemnează nimic din ce spunem noi, ceilalți consilieri. Nu ne dă niciun răspuns la cererile noastre referitoare la cheltuirea banului public.”

Abuzuri incredibile

„Abuzuri ale primarului privind folosirea terenului domeniu public al Primăriei, unde copiii lui au o societate comercială… A închis un teren, așa cum v-am spus, pe care îl folosește, practic a devenit al lui.

ferma primar sprancenata

Pe el, când îl cauți la Primăriei nu-l găsești, îl găsești la ferma lui acolo. Acolo doarme… Ce primar e acesta domnule care stă și doarme în capătul unui grajd, chipurile își păzește utilajele. Apare prin primărie în bermude, în sandale, nebărbierit. Într-o țară civilizată, polițistul, primarul, preotul, dascălul, medicul sunt oamenii care trebuie să țină echilibrul între societate și instituțiile statului. Aici n-are cine să-l țină. Acest primar nu s-a întâlnit cu oameni de vază ai comunei, ca să discute problemele comunei. El a câștigat alegerile cu bătăușii, cu cei care te înjură, cu cei care te scuipă, cu cei care te jignesc. În primărie, mai sunt și oameni buni, care vor să muncească. Și mai sunt și niște tineri de-ai primarului… În general, cu tinerii trebuie să ai răbdare. Dar cu tinerii care vor să învețe, nu cu tineri care vorbesc de sus, care te jignesc, care sar la bătaie, cum este Dănuț Lungu, Mihail Cătănoiu, care m-au bătut, cum este Gheorghe Păun care nu vrea să-ți de-a niciun document. Dacă ții loc de secretar trebuie să pui documentele la dispoziție. Ei, ca și Prefectura, ca și toate instituțiile statului, spun că dacă nu îți convine ceva să te duci în instanță. Păi, cât să te mai duci în instanță, că mă duc și mă duc degeaba. Păi, Prefectura trebuie să ia măsuri împotriva acestui primar care nu vine la serviciu. Este la al doilea mandat și nu are un an lucrat în această primărie, banii i-a luat.

A reparat școala de la Viespești cu oamenii lui de aici din comună, nu știu pe ce firmă și cât a costat. Nu vrea să spună nimeni cât s-a cheltuit. De cât s-au cumpărat lemne nu vrea să spună nimeni. Spune clar: „Nu vreau bă să-ți dau nimic!” Sunt școli care au fost reparate pe bani mulți. Care nu se pot justifica…

oameni sprancenata

La Crețești, în curtea Grădiniței, erau peste 40 și ceva de pruni, groși de 20 și ceva de centimetri, pe care consilierul Alexandru Barbu i-a tăiat, pur și simplu, și i-a dus acasă la taică-su. Acest lucru poate să vi-l spună și femeia de serviciu de la grădiniță, care, dimineața, când a intrat în curte, a găsit prunii tăiați. M-au oprit oamenii de nu știu câte ori și mi-au spus acest lucru, reproșându-mi că nu ridic această problemă. O ridic, domnule, dar nimeni nu ia nicio măsură!

Când vede că lumea se prinde de abuzurile lui și începe să se mai miște prin comună, vine și le aduce pâine de la Rusănești și le închide gura. El spune că dă pâine să ajute oamenii, dar nu dă decât la oamenii care l-au votat.”

gunoaie sprancenata

Gunoaie, gunoaie, gunoaie…

„E haos domnule, nu ia nimeni nicio măsură. Se fură în neștire. Acum câteva zile lui Vintilă Dumitru i-a furat 15 oi și 9 miei. Șeful de Post Constantin Ciuvică, fiind prieten cu primarul, nu face nimic, contribuie numai la nereguli. Toată comuna este plină de construcții și demolări fără respectarea Legii 50. Totul se demolează și se construiește fără autorizație. Viceprimarul Cătănoiu Gigi Daniel n-are niciun rol în această comună. Vă cruciți numai dacă-l vedeți cum scrie și ce scrie. Toate gunoaiele sunt aruncate pe canale și pe terenuri. Toată comuna e plină de gunoaie!”

gunoaie sprancenata 22

Trupele de comando ale primarului Gică Toma

„Am candidat eu și cu Gigi Daniel Cătănoiu la funcția de viceprimar… Eu am avut patru voturi și am rămas în turul doi eu și cu Cătănoiu. N-au vrut să mai facă turul doi, fără explicații… Constantinescu Tiberiu, președintele de ședință, cu primarul și cu Gheorghe, care ține loc de secretar, au spus că nu vor să mai facă turul doi. Le-am spus ceea ce spune legea, dar nu au respectat legea. Abuz în serviciu…

Convoacă altă ședință și eu n-am mai candidat și l-am propus pe Marian Mihăeșteanu. M-au ales în comisia de numărare și validare a candidaturii. Am făcut proces-verbal și le-am spus că materialele sunt făcute pe numele secretarului care e în concediu. Le-am atras atenția că e ilegal, secretarul fiind în concediu de 3-4 luni de zile. Adică are dreptul să semneze pentru că-i ține locul, dar e ilegal ca documentele să fie făcute pe numele lui Voicu Constantin. Apoi eu și cu Ion Alexandru am intrat în biroul casierei, unde erau Tiberiu Constantinescu, Vasile Dincă și Victor Zmaranda. Noi am spus că nu suntem de acord cu validarea, iar Tiberiu Constantinescu a luat procesul-verbal l-a mototolit și l-a băgat în buzunar. Eu am vrut să iau procesul-verbal și, în momentul acela, a intrat peste noi Toma Constantin Gică, Cornel Ton și cu Gigi Daniel Cătănoiu și au început să ne ia la omor. După un timp oarecare, am ieșit afară să sun la 112 și, când am sunat la 112, au sărit la mine Cornel Ton, Cătănoiu și mai mulți și m-au lovit iar, rupându-mi coastele. Poliția în loc să ia măsuri a început să mă împingă tot pe mine ca să intru în sala de ședințe…

Am avut 26 de zile de concediu medico-legal. Am făcut plângere penală la Poliție. Poliția a finalizat chipurile dosarul după trei luni de zile și l-a trimis la Parchet, unde cred că mai stă și pe acolo un an de zile. Că așa e la noi în   România…

Lucru cel mai dureros este că te mușcă o haită de câini cu două picioare, te pune jos, te omoară, iar răspunsul de la poliție este că eu trebuie să mă lupt în instanță cu Gigi Daniel Cătănoiu și cu Cornel Ton. Păi, cum este posibil, când primarul i-a adus în ședința de consiliu, i-a instigat, el i-a mobilizat și i-a băgat în sala de ședințe? Tot ăștia mă bătuseră și mă înjuraseră și la alegeri. Deci, Poliția îl scoate pe primar și pe alți patru-cinci care m-au lovit și mă lasă să mă duc în instanță cu doi inși. Ca să nu zică că a fost complice sau agresiune colectivă. Numai spitalizarea este peste 70 de milioane de lei vechi.

În ședințele de consiliu cheamă acești infractori, iar aceștia te înconjoară și stau în spatele tău în timpul ședinței. Te înghiontesc, vorbesc la telefon, zbiară și-l aplaudă pe primar după ce vorbește, strigând că «Gică Toma e primar bun că ne dă pâine și bani la ușă!»”

Trafic de influență, grupuri organizate de bătăuși, încălcări de legi

„Primarul acesta nu are capacitatea de a sta cu oamenii care vor binele comunei. El stă de vorbă doar cu oameni care înjură, bat și jignesc. La Referendum mi-au spart parbrizul la mașină, iar primarul mi-a spus să nu mai fac plângere că-mi plătește el parbrizul. Am retras plângerea de acolo și nici în ziua de azi nu mi-a dat niciun leu. Am zis să nu ne mai judecăm…

Dacă organele competente, Poliție, Prefectură, Consiliul Județean, Parchet nu iau măsuri cu acest om, această comună este ultima din țară, din cauza comportamentului acestui primar și al oamenilor lui. S-a dovedit, în mare parte, că cei care fac abuzuri și furturi pe raza comunei sunt oamenii lui. Oameni de care el se folosește. Oamenii pe care dacă-i cheamă mâine îți dau în cap.

Ceea ce este la noi în comună: trafic de influență, grupuri organizate de bătăuși, încălcări de legi… În 2010, primarul n-a cultivat pământul dar a luat subvenții pentru sute de hectare.”

LINIA ÎNTÂI


1 COMENTARIU

  1. stiu ca primarul de la sprancenata e prieten bun cu paul stanescu. deci va dati seama ca isi permite orice. rusine stanescu ca tii in brate un asemenea individ.

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments