AcasăActualitateSpune NU pescuitului industrial pe râul Olt

Spune NU pescuitului industrial pe râul Olt

Recent, pe adresa de e-mail a publicației noastre, am primit o petiție adresată ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, d-lui Daniel Constantin, referitoare la necesitatea suspendării emiterii licențelor de pescuit comercial pe râul Olt, în sectorul ce străbate județul Olt. Petiția vine din partea unui număr semnificativ de pescari ce practică pescuitul doar în scop recreativ, pe raza județului Olt.

pescuit raul olt„Cu toții am remarcat că, pe râul Olt, se practică și s-a practicat un pescuit comercial haotic ce a generat o scădere considerabilă a faunei piscicole. Dacă, acum 10-15 ani, puteai să te bucuri cu adevărat de partidele de pescuit sportiv, în prezent, această plăcere se limitează la o ieșire pe malurile lacurilor de acumulare pentru a observa așa-zișii pescari ce practică pescuitul comercial, ce-și întind plasele pe zeci de kilometri.

Față de cele menționate, semnatarii acestei inițiative, vă solicită, Domnule Ministru, ca, începând cu anul 2016, să nu se mai emită licențe de pescuit comercial pe raza Județului Olt. Apreciem că, această măsură va conduce, în mod cert, la combaterea braconajului, având în vedere faptul că, acești pescari profesioniști nu mai pot să se pună la adăpostul licențelor de pescuit comercial emise de ANPA”, se precizează în petiție.

Inițiatorii îi cer ministrului Daniel Constantin să analizeze cum este posibil ca, doar doi inspectori piscicoli ai ANPA repartizați în județul Olt, să poată verifica, fizic, dacă acești pescari profesioniști respectă întocmai normele legale în materie, ținând cont de faptul că, pe raza județului nostru, există opt lacuri de acumulare, ce se întind pe o lungime de 143 km. De asemenea, aceștia consideră că, fără a fi făcute repopulări, fauna piscicolă nu se poate reface natural dacă, pescuitul comercial, în strânsă legătură cu braconajul practicat, nu este oprit.

În urma acestei petiții, s-au strâns, până în acest moment, 757 de semnături. Cei care doresc să se alăture strângerii se semnături în acest scop, o pot face on-line, accesând link-ul: http://www.petitieonline.com/signatures/spune_nu_pescuitului_ industrial_pe_raul_olt/

Mihaela C.


RELATED ARTICLES

6 COMENTARII

  1. Nu este suficient sa interzicem!Legea trebuie sa prevada si masuri drastice impotriva celor ce folosesc plasele.Dar,atentie!Se practica si electrocutarea pestilor!Luati masuri si impotriva acestora,pentru ca sunt mult mai periculosi!

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments