AcasăEditorialSTAȚI APROAPE! ISTORIA SE HRĂNEȘTE DIN ISTORIE!

STAȚI APROAPE! ISTORIA SE HRĂNEȘTE DIN ISTORIE!

Asistăm împietriți la falimentul Partidului Național Liberal, care a devenit o anexă a Partidului Social Democrat. Sinecuriști câtă frunză și iarbă… Procedurile de supraviețuire trebuie simplificate. Solidaritatea a fost înlocuită cu ura de aparatcik. Victimă: poporul român, care, după cum se vede, a întors și obrazul celălalt.

Încurajarea durerii și a eșecului propriului partid… Asta a făcut Florin Cîțu până acum. Animale cu chip de oameni au retezat definitiv rădăcinile unei formațiuni care a făcut, cândva, România Mare.

Nici atunci Istoria României nu a fost o Grădină a Maicii Domnului, dar Brătienii au fost oameni de stat adevărați, care au luat decizii importante pentru modernizarea României, și nu niște cioflingari avansați la apelul bocancilor anumitor servicii secrete, reminiscențe ale Securității lui Ceaușescu, care execută ordine venite în plic.

Alte „valori” ale „cîțomaniei?” Lovitura pe la spate, mișelia, minciuna, internaționalismul, neomarxismul, ura față de cei care, mai ieri, erau gazați de hoardele jandarmeriei aflate sub sceptrul lui Liviu Dragnea și al fufelor lui, Carmen și Viorica.

PNL – o entitate politică întoarsă din drum la stadiul de maimuță. Un faliment rotund, magistral… Un rezervor golit de substanță, de morală, de  Dumnezeu.

Florin Cîțu, un imberb care a repudiat logica, spiritul, demnitatea, dreptatea, adevărul, religia și normalitatea unei formațiuni ce ar mai fi avut ceva de spus în istoria României. Un vierme care și-a ronțăit, premeditat, propriul partid, fapt pentru care trebuie trimis acasă, în Munții Căpățânii. PNL, cu conducerea lui actuală, a făcut dintr-un partid extremist, de două parale (a se citi AUR), o formațiune care defilează tropotitor pe caldarâmul patriei române (Piei, Satana), iar Partidul Social Democrat, profitând de deruta și stângismul premierului Nicolae Ionel Ciucă, își pregătește festinul pentru rezultatul următoarelor alegeri.

Cu siguranță, Chiriașul de la Cotroceni, acum când are „Guvernul meu”, nici nu clipește la aruncarea peste bord a Cîțului… Dar ce pune Iohannis în loc? Pe Lucian Bode, pe Rareș Bogdan, pe Iulian Dumitrescu? Să fim serioși… Acești trei cavaleri ai Apocalipsei sunt exact cei care au făcut igiena spatelui lui Cîțu și au vândut partidul bucată cu bucată, în acord cu acesta și la ordinul Cotrocenilor.

Un congres extraordinar pentru schimbarea Cîțului e foarte greu de făcut. Pun pariu că debarcarea lui va fi o operațiune dificilă chiar și pentru Iohannis. Și asta, pentru că Florinache, cel care a scris atâtea „esee”, pentru a-și câștiga existența prin țara libertății absolute, îi are la mână pe toți. Inclusiv pe președinte. Va fi un măcel care va face din PNL o tristă amintire, iar din țară o ruină.

Stați aproape! Istoria se hrănește din istorie!

Dumitru Sîrghie

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments