AcasăActualitateStimulente pentru angajarea elevilor și studenților, pe perioada vacanței

Stimulente pentru angajarea elevilor și studenților, pe perioada vacanței

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt reamintește angajatorilor că pot beneficia de un stimulent financiar lunar egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referință (ISR) al asigurărilor pentru șomaj și stimulării ocupării forței de muncă (valoarea ISR, actualizată în 2022, este de 525,5 lei).

Angajarea elevilor și studenților se poate realiza, pe perioada vacanțelor, iar stimulentul financiar se poate acorda, pentru o perioadă de maximum 60 de zile lucrătoare, într-un an calendaristic, pentru fiecare elev și student pentru care s-a încheiat contract individual de muncă. Diferența dintre stimulentul lunar acordat și salariul realizat se suportă de către angajator, din fonduri proprii.

„Beneficiază de stimulentul financiar lunar angajatorii care încadrează în muncă elevi și studenți în baza: unui contract individual de muncă, pe durată determinată, egală sau mai mică decât durata vacanței, încheiat în condițiile legii, cu normă întreagă sau, după caz, cu timp parțial; unui contract de muncă temporară, numai dacă durata misiunii de muncă temporară este egală sau mai mică decât durata vacanței. În cazul tinerilor în vârstă de până la 18 ani, contractul individual de muncă încheiat cu durata timpului de muncă de 6 ore pe zi și de 30 de ore pe săptămână se consideră încheiat cu normă întreagă.

Pentru a beneficia de acordarea stimulentului financiar, angajatorii trebuie să încheie o convenție cu Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă Județeană, respectiv a municipiului București, în termen de 30 de zile de la data angajării elevilor și studenților.

Nu beneficiază de stimulentul financiar angajatorii care încadrează în muncă elevi și studenți anterior datei de începere a vacanței stabilite potrivit legii, pentru elevii și studenții respectivi; angajatorii care au beneficiat, pentru elevii și studenții respectivi, de stimulentul financiar prevăzut în lege, pentru o perioadă de 60 de zile lucrătoare, în cursul anului calendaristic”, a declarat Constantin Cîtu, director AJOFM Olt.

 Pentru obținerea de informații suplimentare, angajatorii interesați se pot adresa Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt.

Dragoș Sîrghie

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments