AcasăOra Satului Sunt convins că oamenii vor vota omul, munca sa și partidul...

Sunt convins că oamenii vor vota omul, munca sa și partidul din care face parte

D-le primar, iată că vine scadența, alegerile locale bat la ușă, iar dvs. trebuie să spuneți oamenilor ce ați făcut pentru comunitate… Care sunt cele mai recente investiții?

La sfârșitul anului 2019, am încheiat trei proiecte importante, toate legate de educația din comuna Brâncoveni. Respectiv modernizarea, reabilitarea și extinderea a două grădinițe, pe care le-am prin PNDL 2. Astfel, școala și grădinițele din comună fac ca cei 252 de copii pe care îi avem momentan să-și desfășoare activitatea în condiții moderne și civilizate. La acest moment, toate clădirile care țin de educația din comuna noastră sunt complet modernizate și reabilitate, respectiv școala și grădinițele, prin PNDL 1 și PNDL 2.

ion cheroiu primar brancoveni 2020 netTot la sfârșitul anului 2019, am încheiat și reabilitarea și modernizarea dispensarului comunal. Avem un dispensar modern, un dispensar care are o suprafață destul de mare, dar care are toate condițiile necesare desfășurării activității celor doi medici de familie și a doctorului stomatolog. Țin să vă spun că mai avem și o farmacie acolo și că oamenii sunt foarte mulțumiți. Pe lângă modernizarea clădirii în sine, dispensarul a beneficiat de mobilier și instrumentar noi. De asemenea, pot să vă spun că am achiziționat și un EKG și un Ecograf, care ne sunt de strictă necesitate, dorind ca, în scurt timp, să aducem un medic specialist de la Spitalul Militar Craiova, care să vină măcar o dată pe săptămână. Să nu se mai ducă omul de rând la spital și să vină doctorul la Brâncoveni.

Pentru că spațiul este foarte mare, mi-aș dori să facem un Centru de Permanență la nivelul comunei, pentru că avem toate condițiile necesare ca să ne desfășurăm activitatea.

Doresc să vă mai spun că suntem la 90% privind proiectul de prima înființare a sistemului de alimentare cu apă. În primăvara acestui an, vom apăsa pe buton și vom face probele necesare. De asemenea, aș dori să vă aduc la cunoștință că suntem prinși la CNI, din decembrie 2018, cu un cămin cultural modern, cu o capacitate de 165 de locuri, care va fi benefic minunatului ansamblu „Mugurașii Brâncoveniului” din comuna noastră, având în vedere că, la ora actuală, nu au condiții așa de bune pentru desfășurarea activității, respectiv repetițiile.

Văd că nu v-ați uitat deprinderea culturală…

Nu mi-am uitat deprinderea legată de cultura și spiritul acestor locuri. Vreau să țin foarte aproape datinile noastre de odinioară. Știți că eu am fost director de Cămin Cultural și știți că, prin foarte multă muncă, am înființat acest ansamblu, ca să păstrăm tradițiile.

Referitor la păstrarea tradițiilor, pe data de 7 martie avem Sărbătoarea Încuratul Cailor de Sân’ Toader, care a ajuns la cea de-a X-a ediție. O sărbătoare care a intrat în inimile locuitorilor pentru că, prin tradiție, în comuna noastră, în ziua de Sfântul Toader, se încurau caii în vatra strămoșească. Am renunțat la proba de tracțiune, care era foarte grea și acum avem o probă de tracțiune artizanală. De asemenea, am renunțat și la proba de viteză, pentru că în alte comune s-au întâmplat accidente și nu vrem s-o pățim și noi. În schimb, avem o foarte frumoasă paradă în sat, cu portul popular, cu copiii îmbrăcați tradițional, cu caii care merg ușor…

Mă mândresc cu faptul că suntem comuna cu cele mai adânci rădăcini istorice. Pământul din Brâncoveni mustește de istorie, având în vedere că am dat Țării Românești pe cei doi mari domnitori, respectiv Matei Basarab și Constantin Brâncoveanu, martirul României.

În perspectivă, în primăvara acestui an ne-am propus să înmulțim numărul camerelor de luat vederi din comună. În acest moment, avem 15 camere, dar ne-am dat seama că ne trebuie. Acestea au o utilitate foarte mare. Nu mai departe de săptămâna trecută a fost prins autorul unui accident rutier, cu ajutorul camerelor noastre din comună.

De asemenea, vreau să modernizăm iluminatul public stradal din comuna Brâncoveni. Acesta datează de la începutul anilor ’90. Este foarte vechi, consumă foarte mult, schimbăm foarte multe becuri. Trebuie modernizat, prin achiziționarea unor lămpi pe led, care consumă mai puțin și care fac lumină mai multă.

Dintotdeauna, administrația Brâncoveni, chiar și în comunism, dar și după, a avut o relație foarte bună cu școala. Era așa o fraternitate. Cum este acum?

Nu vreau să mă laud, dar Primăria Comunei Brâncoveni are o relație foarte bună cu toate unitățile, respectiv școala, dispensarul, poliția, biserica. Avem o relație extraordinară. Noi cooperăm întotdeauna, ne întâlnim și discutăm ce trebuie să facem mai bine pentru comună.

Ca să revin la întrebarea dvs., relația mea cu școala este una foarte strânsă. Avem 252 de copii care își desfășoară activitatea în unități moderne. Avem și profesori bine pregătiți.

Haideți să încheiem într-o notă politică! Aveți un contracandidat care să vă producă oarece frisoane?

Nu știu dacă am contracandidați. N-au apărut până acum, dar sunt sigur că vor fi. Eu nu am emoții, pentru că am în spate 23 de proiecte încheiate până acum, în cele două mandate. Sunt convins că oamenii vor vota omul, munca sa și partidul din care face parte. Noi, primarii care am muncit, suntem pregătiți să câștigăm din primul tur, indiferent câte tururi ar fi.

Dumitru SÂRGHIE

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments