AcasăInterviuSunt întărit moral și profesional să inițiez legi care să-i sprijine pe...

Sunt întărit moral și profesional să inițiez legi care să-i sprijine pe agricultorii din Olt

Cine sunteți dumneavoastră și cum ați ajuns să fiți nominalizat pe locul întâi pe lista candidaților PMP Olt, pentru Senatul României?

Mă numesc Aurel Mone și sunt domiciliat în comuna Izbiceni… Provin dintr-o familie de fermieri, iar eu – la rândul meu – sunt un fermier activ. Am o exploatație agricolă pe raza comunei Izbiceni. Atât eu cât și soția mea suntem angrenați în această activitate. Activez în domeniul agricol de mai bine de opt ani și sunt unul dintre fermierii României care a înțeles pe deplin ce înseamnă fondurile europene și, mai ales, cum se accesează acestea.

Am fost în primul lot de tineri care au accesat Măsura 1.1.2. – Instalarea Tinerilor Fermieri. A fost o bună deschidere către accesarea de fonduri europene. Apoi, am accesat Măsura 1.2.1., de modernizare. Și așa am avut primul mare succes. Așa mi-am căpătat, în ochii oamenilor din Izbiceni, un statut social bine conturat.

Având succes în această ramură, am accesat apoi bani europeni și pe alte măsuri, ajutându-i, totodată, și pe alți tineri din comună să facă același lucru. Fiindcă, fără fonduri europene, nu poate exista progres!

Cinstea de a deschide lista candidaților PMP Olt pentru Senat are ca fundament propunerea pe care mi-a făcut-o d-l președinte executiv Valeriu Steriu, propunere care a fost imediat agreată de Biroul Politic Județean al PMP Olt. Cu d-l Steriu suntem – mi-aș permite să spun – prieteni, având în vedere și faptul că domnia-sa apreciază mult activitatea agricolă pe care eu o desfășor!

mone aurel pmpCare este rațiunea politică a candidaturii dvs.?

Rațiunea acestei candidaturi este aceea de a încerca, prin competențele mele și ale colegilor din PMP, să punem punct eșecurilor în lanț ale guvernelor care s-au succedat la putere, începând cu prăpăstiosul guvern Ponta și terminând cu găunosul guvern Cioloș.

Este șansa noastră a celor din județul Olt, dar și a partidului din care fac parte, să intrăm în Parlamentul României și să demonstrăm, odată ajunși acolo, că putem schimba zona de sud a județului, o zonă sărăcită și exploatată de baronii locali, într-o zonă în care calitatea vieții să fie cel puțin decentă.

Ca senator al României, trebuie să inițiez legi bune, care să rezolve problemele cele mai importante din Agricultură, în special (fiindcă, acesta este domeniul meu), dar și din Economie și Industrie, Educație și Sănătate, ramuri care, în aceste momente, sunt la pământ.

mone si steriu 1Care sunt principiile pe care le veți enunța în această campanie electorală, care se anunță destul de lipsită de bun-simț?

Principiile cu care plec la acest drum dificil, cum spuneți dvs., sunt o sinteză a principiilor stipulate de PMP în programul său politic. Ele sună, pe scurt, cam în felul următor: În Parlament, legile se fac pentru cetățeni, nu pentru grupuri de interese; Independența Justiției nu este negociabilă; Creșterea speranței de viață și a calității vieții românilor sunt deziderate supreme ale PMP; Politicile eficiente pentru oprirea plecării inteligențelor românești peste hotare este o politică se stat; depolitizarea instituțiilor de stat și libertatea presei – principii fundamentale în viziunea PMP; Cheia succesului – economia liberă, agricultura performantă și fiscalitatea redusă; Investiții masive în Educație și în Cercetare. Iată câteva principii, fără de care nu poți să reformezi România.

Care va fi primul pas, atunci când veți fi senator al României și veți reprezenta județul Olt?

În primul rând, mi-aș dori să fiu membru în Comisia Agricolă, acolo unde mă pricep cel mai bine. Cetățenii vor putea să beneficieze de experiența mea în domeniu. Sunt câteva puncte slabe în Agricultura românească, asupra cărora mi-aș dori să intervin din Senatul României.

În primul rând, Cercetarea pentru agricultură trebuie readusă la capacitatea pe care a avut-o țara noastră și în perioada interbelică, dar și în comunism. Toate ramurile agriculturii românești au nevoie de o Cercetare pe măsura capacității agricole a acestei țări, în care – cândva – se dicta prețul grâului în Europa.

mone pmp 1Al doilea aspect se referă la urgentarea cadastrării terenurilor, pentru că acest proces ușurează asocierea și crearea de ferme mici. Eu cred că fermele mici vor fi viitorul agricol al României. Vor aduce progresul mult visat în această țară.

În altă ordine de idei, trebuie să subliniez necesitatea irigațiilor din agricultură, având în vedere – în special – zona de Sud a Olteniei, unde sunt călduri mari și pericol de deșertificare. Eu cred că se pot găsi soluții, dacă partidele care vor forma arcul guvernamental vor ține cont – cu adevărat – de interesul național, cu care toate se laudă, dar pe care nu-l respectă.

Care este electoratul dvs., d-le Aurel Mone?

Venind dintr-o zonă preponderent agricolă, eu cred că țăranii îmi vor acorda încredere. Nici intelectualii nu vor sta de o parte, după ce – atâția ani de zile – au tot așteptat , în zadar, izbăvirea, de la cei pe care i-au trimis în Parlament, și mă vor vota și ei.

Și știți de ce? Pentru că eu n-am mai făcut politică până acum, n-am nicio poliță de plătit nimănui, n-am obligații față de baronii roșii sau galbeni. Sunt un om simplu, un patriot, care doarme liniștit și care nu are nicio problemă cu legea. Am plecat de jos, sunt acum în clasa de mijloc și vreau să mă mențin aici, pentru că am o familie și niște copii de întreținut.

Comuna Izbiceni este o comună cu un potențial economic destul de bun. Prosperitatea duce și la dezvoltarea inteligenței. Oamenii de la Izbiceni și din  proximitatea Izbicenilor votează cu discernământ. Știu ce să voteze, dar așteaptă și rezultate de la cei pe care îi promovează…

Într-adevăr, Izbiceniul este un bazin legumicol mare. Oameni destoinici și inteligenți. Totuși, această zonă a fost neglijată de mai toate guvernele, nefiind pusă în valoare la întregul ei potențial. Este într-un con de umbră, fiindcă niciun parlamentar, din 1990 încoace, nu i-a acordat atenția cuvenită.

Eu vreau ca această comună să renască, să se vadă potențialul ei. Voi fi alături de oamenii mei din zonă (mai ales că eu, mai întâi, am fost legumicultor, apoi am optat pentru cultura mare).

Lor le trebuie legi de susținere, pe care numai Parlamentul le poate da. Trebuie susținuți, îndrumați… Deja, cu ajutorul meu și al altora, ei și-au însușit știința de a accesa fonduri europene. La nivelul comunei Izbiceni sunt depuse peste 100 de proiecte de modernizare a exploatațiilor. Oamenii trebuie încurajați să se asocieze, ca să-și poată face un centru de colectare a legumelor, o fabrică, care să aibă în vedere și comunele Giuvărăști, Cilieni, Tia Mare, Rusănești și Gârcov. O fabrică de procesare a legumelor și o murătorie, avându-se în vedere crearea unui brand propriu.

Unul dintre specialiștii României în acest sens este însuși Valeriu Steriu, președintele nostru executiv, care va fi alături de județul Olt, unde a fost – cândva – și parlamentar. Sunt întărit moral și profesional să inițiez legi care să-i sprijine pe agricultorii din Olt.

Adresați un mesaj scurt către alegători!

Sunt un om simplu, am plecat de jos și oamenii mă cunosc. Aș dori ca ei să înregistreze un progres în viața de toate zilele, din momentul în care se va instala noul parlament în Casa Poporului.

Eu le voi asculta doleanțele pe care le voi transforma în proiecte de lege, pentru ca și ei să poată avea un sprijin din partea politicienilor, nu numai politicienii să aibă sprijin din partea lor, cum s-a petrecut până acum. Așa să ne ajute Dumnezeu!

LINIA ÎNTÂI

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments