AcasăOra SatuluiSuntem una dintre localitățile mari din județ, unde percepția politică s-a schimbat...

Suntem una dintre localitățile mari din județ, unde percepția politică s-a schimbat radical!, a declarat Paulică Munteanu, primarul comunei Iancu Jianu

Paulică Munteanu, primarul comunei Iancu Jianu, este un liberal prin definiție și un profesionist în administrație. A recâștigat alegerile, pentru al doilea mandat, într-o manieră categorică, cu peste 1000 de voturi diferență, în fața adversarului pesedist.

Formula „Prin noi înșine” a fost experimentată de Paulică Munteanu în propria-i activitate privată de mare succes și – iată – pusă acum în practică, în administrarea unei localități istorice, care, până să-i schimbe comuniștii numele în Iancu Jianu, se numea… Știrbei..

O comună care, prin actualul primar și prin transformările fundamentale care au survenit, în ultimii patru ani și jumătate, poate reveni la denumirea ei clasică. Succes, d-le primar!

D-le primar, oamenii v-au reconfirmat. Chiar ați câștigat detașat în fața adversarilor politici. Care este explicația victoriei dvs.?

Explicația e simplă. Cu cât te implici mai mult în viața comunității, în a realiza proiecte strict pentru cetățeni, oamenii vor analiza lucrurile de la tine în jos. Și atunci, concluziile sunt simple: ai făcut, omul te apreciază, n-ai făcut – nu te mai apreciază. S-au dus timpurile acelea când unii spuneau că merge și așa. Asta a fost cheia succesului. A fost o diferență mare între locul întâi și locul al doilea, adică între PNL și PSD, de peste 1000 de voturi.

Ați spus că dacă faci ceva pentru oameni te votează, nu faci te trimit acasă! Încă din primul mandat ați demarat proiecte fundamentale pentru comuna Iancu Jianu. Ce ați finalizat și ce aveți în curs de finalizare?

S-a finalizat asfaltarea străzii Merilor (2,8 km), strada Plopilor (700 metri)… Încă două proiecte, unul de 720 metri, unul de 500 metri… S-a mai finalizat un proiect important de asfaltare de 4,7 km. S-au asfaltat toate drumurile care duc spre Biserici, indiferent cât de rele au fost zonele.

S-a finalizat iluminatul public, în sensul că am achiziționat becuri Led, 650 de lămpi în toată comuna. A fost realizat un sistem de alimentare cu apă în cătunul Rudari.

Se lucrează la canalizare, proiectul este finanțat și ne aflăm undeva la 50%. A început lucrarea da canalizare în satele Dobriceni și Preotești.

Avem realizat proiectul de alimentare cu gaze în localitatea Iancu Jianu. Anul acesta vom merge la finalizare, urmând satele Dobriceni și Preotești.

Avem depuse la CNI încă două proiecte, privind Centrul de Permanență și un sediul nou de primărie.

Avem grupuri sanitare moderne la toate instituțiile de învățământ, un proiect în valoare de 300.000 lei.

Avem, de asemenea, un proiect de asfaltare și modernizare străzi comunale, pe care l-am început anul trecut. Sunt deja lucrați 2,2 km. Cu această investiție, încheiem asfaltarea tuturor străzilor din localitate.

Având în vedere efectul acestei pandemii, cum ați început școala?

Școala a început în condiții foarte bune. Din partea primăriei avem două persoane, asistenți comunitari, care iau tuturor temperatura, în fiecare dimineață. Am achiziționat dezinfectant, am dezinfectat spațiile școlare, am achiziționat măști… Avem o relație bună cu profesorii, cu directorul…

Iancu Jianu este o comună renumită prin celebrii săi lăutari, prin cultură, prin folclor… Se mai păstrează tradițiile?

Sigur. Se păstrează aceleași formații de lăutari, cu obiecțiunea că Mitel Drăgulin, conducătorul formației, a decedat, din păcate. Ceilalți, printre care și Mitel Neacșu, zis și Sisoi, continuă activitatea. Băiatul lui Drăgulin continuă și el pe linia cealaltă. Tradiția se păstrează, merge înainte. Am pus bazele și unui taraf, dar încă nu e funcțional. Dar ei pe unde merg, reprezintă comuna, merg în numele comunei.

Opoziția vă pune bețe-n roate?

Nici n-ar avea cine să mai pună bețe-n roate, poate și pentru faptul că toate proiectele sunt în beneficiul cetățenilor.

Transmiteți un mesaj celor care v-au votat și celor care nu v-au votat!

Eu n-am făcut niciodată diferențe, dar m-au votat peste 70% dintre votanți. Este o realizare și pentru PNL, în condițiile în care această localitate era eminamente pesedistă. Suntem una dintre localitățile mari din județ, unde percepția politică s-a schimbat radical.

Îi asigur pe cetățeni de tot respectul și le spun că voi continua toate proiectele, pentru bunăstarea lor și a  comunei Iancu Jianu.

Dumitru Sârghie

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments