AcasăActualitateSuveranele României – model de abnegație pentru poporul român

Suveranele României – model de abnegație pentru poporul român

În perioada 7 mai – 12 iunie 2015, se va desfășura ediția a II-a a Concursului Interjudețean „Suveranele României – model de abnegație pentru poporul român”, concursul făcând parte din cadrul Proiectului Educațional Multidisciplinar „Să ne cunoaștem istoria”. Proiectul se adresează elevilor și cadrelor didactice din unitățile de învățământ primar (clasele I-IV), gimnazial (clasele V-VIII) și liceal (clasele IX-XII), care doresc să aprofundeze cunoașterea istoriei și a adevăratelor valori de cultură și spiritualitate ale  poporului român. Cadrele didactice coordonatoare pot fi de diferite specialități, încurajând elevii să analizeze faptele și destinele suveranelor din perspectivă istorică, geografică, religioasă, culturală, socială, artistică.

suvernanele romanieiInițiat de Liceul Teoretic „Ion Gh. Rosca” din comuna Osica de Sus, județul Olt (director prof. Sorina Iacob), acest proiect are ca parteneri Biblioteca Județeană „Ion Minulescu” Slatina (director – Florin Cîrstea), Muzeul Județean Olt (director – Laurențiu Guțică), Inspectoratul Școlar Județean Olt (insp. gen. Dr. Felicia Man), Alianța Națională pentru Restaurarea Momarhiei – Filiala Olt (președinte – Ioan Paul Popescu) și Asociația Culturală Pro Memoria Osica de Sus, iar parteneri media: săptămânalul „Linia Întâi” și PrimaTV Slatina.

Conform calendarului concursului, perioada de înscriere și expediere a lucrărilor este 7 mai – 5 iunie 2015, jurizarea lucrărilor se va face în perioada 6-9 iunie, vernisajul lucrărilor de artă plastică va avea loc în data de 10 iunie, iar expedierea diplomelor se va desfășura în zilele de 11 și 12 iunie.

Lucrările vor respecta tema concursului, fiind structurate pe trei secțiuni și pe trei categorii de vârstă (I – primar, II – gimnazial și III – liceal). Prima secțiune se referă la creații literare: I – poezie, compunere; II – poezie, compunere, eseu; III – poezie, eseu, scenariu dramatic. La secțiunea creații plastice, elevii din ciclul primar vor trebui să trimită lucrări de ilustrație și desene; cei din ciclul gimnazial – ilustrație, compoziție, colaj; iar cei din ciclul liceal – ilustrație, compoziție, portret compozițional, poster. Cea de-a treia categorie este dedicată ciclurilor gimnazial și liceal, constând în prezentări power-point.

Se vor acorda premii și mențiuni pentru fiecare secțiune și categorie de vârstă, în funcție de punctajul obținut și numărul concurenților. La toate secțiunile concursului se vor acorda diplome de participare fiecărui elev. Nu se vor acorda premii materiale. Nu se admit contestații, iar lucrările nu se returnează.

Fiecare coordonator poate înscrie în concurs maximum 5 lucrări ale elevilor  per secțiune. Ultima zi de predare a lucrărilor sau de expediere este 5 iunie data poștei, pe adresa: Muzeul Județean Olt, str. Ana Ipătescu Nr. 1, Slatina, cu specificarea: Pentru concursul: „Suveranele României”, cu confirmare de primire. Lucrările trimise după această dată nu vor fi luate în considerare. Plicul va conține lucrările elevilor, fișa de înscriere și un plic format A4, timbrat și autoadresat. Nu se percepe taxă de participare. Materialele în format electronic pot fi trimise pe adresa sorina.iacob2011@yahoo.com. Lucrările nu se returnează, autorii cedând drepturile asupra utilizării lor, organizatorilor.

Ionuț Dumitrescu

- Advertisment -

Most Popular

- Advertisment -

Recent Comments