AcasăActualitateTânăra creatoare de modă din Slatina, Florina Ivașcu câștigă atenția...

Tânăra creatoare de modă din Slatina, Florina Ivașcu câștigă atenția editorilor VOGUE Talents Italia.

Florina Ivascu
Florina Ivascu – Milano

Florina este singura româncă ce reprezintă România in acest concurs. In semifinală ea a câștigat locul 2 la votul publicului . A intrat printre cei 50 de semifinaliști și mai departe a fost aleasă printre cei 10 finaliști ai concursului de către echipa  Vogue Talents Italia.

Concursul MUUSE X VOGUE Talent Young Vision Award dorește promovarea nu doar a unor colecții de modă, însă se caută trend setters din generațiile tinere de creatori de modă. „Cred că sunt unul dintre ei și sper ca voi să mă susțineți pentru a-mi realiza un vis.” afirmă Florina .

In concurs va fi decât un singur câștigător și Florina are nevoie de voturile noastre pentru a câștiga. Ea și-a făcut datoria, profesioniștii au susținut-o, dar noi trebuie să o ajutăm in final să câștige.

Îi putem admira creațiile mai jos iar pentru cei care o apreciază și vor să ii acorde votul nu trebuie decât bifeze numele ei mai jos apoi click VOTEAZA pe butonul roșu.


Designer-Florina Ivașcu Foto-Mihaela Noroc Model-Mălina Cristișor Dir. Art. Alin Gălățescu
Designer-Florina Ivașcu Foto-Mihaela Noroc Model-Mălina Cristișor Dir. Art. Alin Gălățescu

 

Să ne unim și să o susținem!

Câteva detalii despre concurs și despre ceea ce creează Florina.

Concursul   Muuse x Vogue Talents  se adresează tinerelor talente din lumea modei iar premiul oferit  constă in  oportunitatea de a crea o colecție care va fi produsă, comercializată de către compania de origine daneză, Muuse. Pe lângă aceasta i se oferă promovare internațională in reviste, media si PR.

„Pentru mine este important să pot colabora cu o echipă pentru a-mi realiza colecțiile, o echipă care are potențialul și dorința de a mă promova.” – declară   Florina Ivașcu.

Peste 400 de designeri foarte talentați  din 55 de țări au aspirat către acest premiu.

Colecția înscrisă in concurs este colecția capsulă “Archi-Couture|AW 2013/14”  realizată in colaborare cu Maison Lesage, proiect desfășurat in cadrul unui Fashion MasterClass- Arts of Fashion Foundation la Les Arts Decoratifs-Palais du Louvre, Paris.
Colecția este descrisă prin silueta aristocratică și tușe de broderie modernă. Cele mai apreciate sunt cele două creații de la Paris pe lângă frumoasa capă brodată asimetric.

Broderia reprezintă cel mai important și elaborat proces din colecție și contrastează cu materialul neconvențional – din fire de plastic și abundența aplicațiilor geometrice construite manual, din plastic transparent, completate cu mărgele, perle, tuburi argintate și cristale Swarovski.
In luna mai a acestui an, Florina a încântat și publicul român, prezentând mai departe dezvoltarea celor două creații și anume întreaga colecție de 12 produse a fost prezentată in cadrul Galei AVANPREMIERE 12 coordonată de Dir. Art. Alin Galațescu .

Ivașcu Florina este absolventă a Academiei di Belle Arti di Brera din Milano și Facultăți de Artă și Design din Cluj Napoca.
Premiantă a concursului “Arts of fashion” din San Francisco pentru proiectul “Cancer Flower-Uniquely Untrendy”, jurizată de mari designeri precum Ben Ospital-Raf Simons, Anthony Vaccarello, Manish Arora, Matthew Ames, Aurore Thibout-Martin Margiela, Julie Perrin -Jerome Dreyfuss, etc.

florinaivascu5Florina si-a prezentat proiectele și creațiile  la multe concursuri, a avut numeroase colaborări internaționale și dorește ca in viitor să -si  lanseze o noua colecție in colaborare cu Muuse

Designer-Florina Ivașcu Model-Mălina Cristișor Coliere-Mihaela Giura Dir. Art. Alin Gălățescu florinaivascu4

 

 

 

 

 

 

- Advertisment -

Most Popular