AcasăPoliticaȚara gazetelor este una azi și alta mâine!

Țara gazetelor este una azi și alta mâine!

Prezent la Conferința Extraordinară de Alegeri a PSD Olt, dr. Renică Diaconescu, vicepreședinte PSD Olt a avut, la rându-i, un discurs de susținere a PSD și a valorilor social-democrate, atât de necesare unei țări atât de secătuite de politicianism și zaveră politică.

„Fac parte dintre aceia care au spus că un lider trebuie să se bazeze pe corectitudine și loialitate față de cei pe care îi conduce și, nu în ultimul rând, să-i consulte înaintea unei decizii importante.

Președintele Paul Stănescu a reușit, cu înțelepciune, fără aroganță, cu dialog, să pună bazele celei mai puternice organizații PSD din țară. Mai mult, a reușit să construiască o echipă unită. Dar stâlpii acestei structuri puternice sunteți d-voastră, cei din sală, primari, viceprimari, consilieri județeni, consilieri locali, directori și poate cei mai importanți – membrii de partid care v-ați implicat cu demnitate în momentele grele, fără să cereți ceva în schimb.

renica diaconescu psdAm spus, la ultima conferință județeană, că nu simțeam starea de spirit care să-l ducă pe Victor Ponta la președinția României. Mulți m-ați privit, cu suspiciune, atunci, dar timpul mi-a dat dreptate. Simțeam, atunci, că înotăm în incertitudine și într-o prea mare suficiență.

Spunea N. Iorga: „Toate păcatele se plătesc, dar asupra ispășirilor îndeplinite, nu  trebuie să ne mai întoarcem. Țara adevărată este și acum, țara gazetelor este una azi și alta mâine. Acesta este adevărul”.

Am salutat poziția d-voastră, d-le președinte Dragnea, prin care ați respins drumul încețoșat pe care vă ademeneau Blaga și Gorghiu, devenite, în ultimele zile, două sirene ale televiziunilor. Suntem înștiințați, prin anumite organe de presă și televiziuni, despre soarta care ne va aștepta… Ni se socotesc cu incompetență calitatea, moralitatea, demnitatea de membri ai unui partid de stânga. Dorim să le spunem că această atitudine nu ne mai jignește demult, ci ne revoltă și ne îndârjește și mai mult. Dorim să le spunem că peste acest partid, timp de 25 de ani, s-au aruncat să-l desființeze și țărăniștii, și băsiștii. Am văzut cum au trecut pe lângă noi toate neamurile politice cu lăcomia și îngâmfarea lor. Unele au murit, altele au intrat în colaps și au avut nevoie de perfuzii cu sânge liberal, ca să-și mai revină.

Noi, ca partid, am trăit. Nu a fost o minune a destinului că noi am trăit, ci a fost o minune a noastră, a PSD și a oamenilor care cred în acest partid. Astăzi, suntem siguri de dreptul nostru, și ne pregătim pentru bătăliile viitoare, oferindu-ne, fără trufie, primejdiei, oricare ar fi ea. Suntem puternici și avem de partea noastră oamenii. Suntem un partid înființat pentru oameni și, tocmai de aceea, trebuie să luptăm pentru ei.

Snobii cu flori galbene sau portocalii la butoniere ne privesc de sus, cu slaba lor inteligență, pe care o prefac în ambiție. Urmăriți-i în continuare. Cu un prilej sau altul, când li se pare că vântul suflă în pânzele lor, sar din toate părțile, se sfătuiesc, se adună, se înșiră și strigă.

Nu, d-le Președinte Dragnea, nu risipiți oștirea PSD, adunați-o și ascuțiți săbiile, pentru că scutul acestui partid este reprezentat de miile sau milioanele de oameni care cred în el.

Sunt lângă d-voastră oameni pe care puteți conta. Sunt în sală cei mai aprigi soldați ai PSD. „Și chiar de-o fi să pierdem o bătălie (spunea N. Iorga) nu trebuie să dăm steagul nostru dușmanului, ci cu pânza lui să ne învelim inimile pentru ca acesta este crezul nostru.”

Dumitru SÂRGHIE


RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments