AcasăUn parlamentar pe săptămânăTeiu Păunescu – un parlamentar al faptelor

Teiu Păunescu – un parlamentar al faptelor

De la Revoluție încoace, opinia publică a județului nostru nu a reținut în memorie prea multe fapte pozitive ale parlamentarilor de Olt, trimiși în forurile politice cele mai înalte, ca să ne reprezinte interesele. În general, oligarhia noastră politică de la Olt a delegat acolo sus nulități cu pretenții, agramați, indivizi cu o  reputație proastă în viața de toate zilele, necuvântători și avizi de îmbogățire pe spinarea “celor mulți și proști”. Ultima garnitură parlamentară de la Olt, construită de USL, pe un val al răzbunărilor și al acțiunilor revanșarde față de politica de austeritate a lui Traian Băsescu, este poate cea mai proastă și mai nefericită formulă de la Revoluție  încoace.

teiu 22O seamă de marionete și oameni de paie taie frunze la câini în Parlamentul României, înțelegând că, prin poziția lor politică, ei trebuie să-și protejeze afacerile grase (de cele mai multe ori oneroase), să-și promoveze neamurile, până la a șaptea spiță, să-ți întrețină amantele semianalfabete, dar pline de bani, să-și conserve conturile fabuloase din bănci și – mai ales – să beneficieze de imunitate parlamentară, având în vedere marile dosare de fraudă pe care unii dintre ei le au…

Dacă ar fi să menționăm pe cineva din trecutul parlamentarismului din Olt, trei nume ar sta la loc de cinste: Paul Popescu – senator PNȚCD (1996-2000), dr. Ion Bozgă – deputat PDSR (2000-2004) și, de asemenea, senatorul social-democrat Teiu Păunescu (1990-1992 și 1992-1996). Primul – un om de dreapta, mare luptător pe planul ideilor și al conceptelor, privind democrația și economia capitalistă, anticomunist desăvârșit… Al doilea – un profesionist în domeniul medicinei veterinare, promovând o serie de legi în acest domeniu. Următorul – Teiu Păunescu –, un reprezentant de seamă al păturilor sociale de jos, cărora le știe păsurile și nefericirile cotidiene, încercând – atât prin îndeletnicirea sa în domeniul agriculturii, cât și prin politică – să le micșoreze suferințele.

Actualul senator PP DD, Teiu Păunescu, a revenit în politică, după o lungă absență, în anul 2012, printr-un vehicul politic, care a răsturnat toate previziunile. E vorba de PP DD! După trădarea lui Tudor Barbu, ziaristul-senator care a plecat în barca PC, Teiu Păunescu este cel mai nimerit parlamentar al lui Dan Diaconescu care ar putea să fie liderul senatorilor PP DD. Domnia-sa sa, spre deosebire de Tudor Barbu, dar și de alții, vine din viața reală, știe pulsul lumii, atât din punct de vedere social, politic și economic și, mai ales, știe – ca nimeni altul – cum se câștigă banul prin onestitate și corectitudine, fiind un investitor remarcabil în agricultura noastră de toate zilele.

Atent la fenomenele sociale, cele privind viața grea a muncitorilor și țăranilor (clase sociale aflate pe cale de dispariție), inteligent, echilibrat în discurs și om al faptelor, nu al vorbelor, Teiu Păunescu este astăzi unul dintre parlamentarii adevărați ai Oltului.

Teiu Păunescu – propuneri legislative și interpelări

Senatorul Teiu Păunescu este reprezentant în Parlamentul României al Colegiului 2, din Circumscripția Electorală nr. 30 Olt și membru în Comisia pentru Agricultură, Silvicultură și Dezvoltare Rurală. Și fiindcă nu s-a dus în Parlamentul României ca să doarmă ori să se scobească în nas, domnia-sa a lăsat în urmă anumite fapte, demne de remarcat.

Mai întâi, trebuie spus că, împreună cu senatorul UDMR Tanczos Barna, Teiu Păunescu a inițiat o propunere pentru modificarea Legii 571/2003 privind Codul Fiscal, referitoare la mijloacele de transport autopropulsate cât și cele tractate, care efectuează transportul stupilor în pastoral. A pus, de asemenea, umărul pentru modificarea Legii nr. 85/2006, privind procedura insolvenței. A avut mai multe interpelări pe adresa premierului Victor Ponta, două dintre acestea de-a dreptul remarcabile și remarcate, nu neapărat de Guvernul României, cât de opinia publică românească.

Prima interpelare, din 18 aprilie a.c. se referea la motivele neîntemeiate ale închiderii postului de televiziune OTV.

„Domnule prim-ministru,

După cum bine știți, emisia OTV a fost întreruptă marți, 22 ianuarie, în jurul orei 18.40, după ce Consiliul Național al Audiovizualului a retras, în ședința din aceeași zi, cu unanimitate de voturi, licența audiovizuală a televiziunii mai sus amintite.

Închiderea OTV-ului a fost ca o operațiune blitzkrieg ce amintește de performanțele uluitoare ale dictaturii naziste împotriva libertății cetățenilor Europei. Această decizie abuzivă a fost luată in unanimitate de voturi la ședința CNA-ului din 22 ianuarie prezidată de Laura Georgescu, fosta funcționară a guvernului condus de dumneavoastră.

În orice țară, reducerea la tăcere a unui organ media atentează la un drept inalienabil al oricărui om: libertatea cuvântului. Această decizie abuzivă poate constitui un precedent pentru alte acte similare, în care sub diferite motive și pretexte se va pune botnița și altor organe de presă care au păcătuit sau vor păcătui printr-o atitudine lipsită de obediență față de puterea executivă. Dacă astăzi închideți OTV-ul, poate mâine veți face același lucru cu ANTENA 3 sau cu cine mai știe cine.

Cu această ocazie trebuie să vă reamintesc că această decizie abuzivă este unică în ultimii ani în Europa democratică.  Dacă ați avut curajul să faceți un asemenea act, dați-mi voie să-mi pun o întrebare retorică. Oare OTV-ul a fost închis pentru că începuse să creeze mari prejudicii de imagine guvernului condus de dumneavoastră? Având în vedere că se apropia scandalul Oltchim, v-a fost cumva frică de reacția dură pe care OTV-ul ar fi avut-o mai mult ca sigur împotriva dumneavoastră? Și, bineînțeles că, având în spate un puternic organ media, Partidul Poporului reprezenta cel mai vioi segment al Opoziției.”

Despre dezastrul de la Oltchim

Cealaltă întrebare adresată premierului Victor Ponta este una de un interes uriaș pentru ceea ce a reprezentat Societatea Oltchim pentru economia României. Demagogia guvernului USL, privind redresarea economică a României, a atins punctul maxim în ceea ce privește această companie. Guvernul condus de Victor Ponta nu numai că n-a reușit să redreseze această întreprindere, ci – mai mult – a șters-o de pe harta economiei românești, lăsând mii de muncitori pe drumuri, cu familiile lor îndatorate, disperate și înfometate…

„Domnule prim-ministru,

(…) Dar una din principalele cauze a insolvenței Oltchim a fost, însă, achiziția petrochimiei Arpechim de la Petrom în 2009. Pe platforma industrială s-au realizat mai multe lucrări de investiții nejustificate și supradimensionate care au grevat OLTCHIM de bani. Mai mult, instalații de la Arpechim au fost gajate la bănci și terți pentru bani care s-au scurs, ulterior, prin firmele-căpușă deținute de către administratorii combinatului.

Dacă aceste fapte de mare corupție duceau la un scenariu dezastruos, cum ar fi falimentul, asta înseamnă nu doar că plecau acasă cei 3.318 salariați, ci și toți cei care lucrează în industria orizontală, începând cu mari întreprinderi din Vâlcea, ca de exemplu CET Govora, Uzinele Sodice Govora, Salrom, și continuând cu toate micile sau mediile companii care depind de OLTCHIM. Falimentul OLTCHIM putea și  poate reprezenta în continuare moartea unei întregi industrii românești de profil.

În cazul falimentului OLTCHIM toți creditorii ar avea de pierdut, iar valorificarea tuturor activelor nu pot  să adune mai mult de 100 milioane euro. De asemenea,  peste 3.300 de oameni ar rămâne fără slujbe și, cel puțin pentru o perioadă, soarta lor va depinde de bugetele de șomaj sau ajutoarele sociale. Iar cele 793 milioane de euro nu vor mai putea fi recuperate niciodată.

În încheiere, vreau să vă spun că devalizarea combinatului sau mai bine zis acest jaf în formă continuată trebuia să se oprească și, din câte se vede, pe moment s-a oprit.  Singura soluție viabilă acum este privatizarea. Așa că vreau să vă întreb daca aveți un termen concret pentru privatizarea combinatului chimic OLTCHIM, și aș vrea, de asemenea,  să-mi prezentați planul pe termen scurt și mediu pe care  guvernul îl are în legătură cu combinatul OLTCHIM. Solicit răspuns scris, dar și oral.”

Alături de semenii săi nevoiași

Pe lângă aceste fapte normale, care țin de fișa postului unui senator, Teiu Păunescu este întotdeauna foarte aproape de oamenii care l-au trimis în Parlamentul României. Atât prin societatea agricolă, prin care le asigură pâinea cea de toate zilele, dar și prin actele sale de caritate, pe care – ca bun creștin – nu dorește să le mediatizeze.

„Un act creștinesc, făcut cu surle și trâmbițe în mass-media, scade mult valoarea pe care o are ca act în sine de a fi alături de semenul tău, atunci când îi este greu!”, ne spune senatorul Teiu Păunescu, cel care – împreună cu echipa sa – în zilele pascale ale acestei primăveri a făcut fericiți zeci de oameni nevoiași, care nu aveau nici după ce bea apă…

E mult, e puțin, ceea ce face senatorul Teiu Păunescu? Nu știm… Dumnezeu și electoratul domniei-sale îl pot judeca exact după faptele pe care le lasă în urma trecerii lui prin politica noastră dâmbovițeană.

LINIA ÎNTÂI


4 COMENTARII

  1. Da,vreau sa-mi arati mostre de lipsa de omenie ale acestui brav senator,ca pe ale parlamentarilor PSD LE VEDE TOATA LUMEA CU OCHIUL LIBER.Apropo,n-am luat niciun ban,de la jupan,ca am auzit ca e zgarcit rau de tot si ca il domina navasta aia tanara…

    • Daca ai orbul pasarilor cu siguranta nu poti vedea lipsa de omenie a acestui brav borfas.Ca nu ai luat nici-un ban nu inseamna ca nu poti sa-l pupi acolo unde spatele isi schimba forma.Numai pe banditul asta nu-l ridicase-i in slavi,in rest i-ai luat la rand.Totusi intreaba-l pe acest bandit cum a deposedat de pamanturi pe toti cei care statul comunist le -a luat pamanturile si le-a inglobat in IAS Brebeni.Toate pamanturile slatinenilor din jurul orasului au ajuns pe mana acestui mare bandit si borfas!Auzi mai amaratule de jurnalist,mai intreaba-l si de disparitia ICIL Slatina si mai ales cum a ajuns in posesia lui.Ce interes ai sa aperi un asemenea nemernic?

    • Si mai intreaba-l pe acest borfas cum s-a declarat peste noapte fermier prin anii’90.Este primul din judet care in acei ani ,parlamentar fiind,a accesat bani europeni nerambursabili pentru ferma sa ,declarata prin acte false!!!.Pentru anii aceia este vorba de o suma fabuloasa si este alaturi de altii ,un mare tunar al fondurilor europene.Te rog frumos si elegant domnule Sarghie sa raspunzi la aceste intrebari legate de acest miracol financiar si funciar al mult laudatului dvs borfas!Dupa cum vezi ,nu-ti arat mostre ,ci un monstru emanat al revolutiei(sanchi revolutie)

  2. cati bani ti-a dat Mitica sa scrii astfel de articol?Eu unul l-am votat pe Teiu Paunescu si am avut incredere in noul partid.Insa domnia sa nu ma poate reprezenta cu cinste in Parlamentul RomaNIEI; nu face nimic pentru mine cetateanul de rand,asa cum nu au facut nimic nici cei enumerati in partea introductiva a articolului.Vreti sa va arat monstre ale lipsei de omenie, in speta , ale acestui brav senator T Paunescu?

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments