AcasăActualitateTineri sănătoși și activi – viitorul Europei

Tineri sănătoși și activi – viitorul Europei

A fi european înseamnă a fi responsabil, activ, creativ, egal, competent, diferit.Acestea sunt cuvintele – cheie care definesc Proiectul ”Healthy and active teenagers – the future of Europe”, proiect în care România, prin Liceul Teoretic ”Ion Gh.Roșca” Osica de Sus, este implicată ca partener alături de Letonia, Turcia, Bulgaria, Polonia, Portugalia.

manifestare osica liceuProiectul are în centru orientarea tinerilor spre un stil de viață de viață sănătos, incluzând o alimentație sănătoasă, sport și viață activă. Primul an de proiect se axează pe descoperirea tradițiilor culinare ale partenerilor și pe realizarea unei cărți de bucate europene digitală. Gastronomia oferă ocazia unor călătorii fascinante prin alte culturi, ceea ce face ca Proiectul ”Healthy and active teenagers – the future of Europe” să aducă în lumină aspecte culturale și de viață cotidiană, subliniind diferențele – bogăția Europei.

Echipa de proiect de la Liceul Teoretic ”Ion Gh.Roșca” Osica de Sus, cadre didactice și elevi, a participat până acum la reuniunile din Turcia, Letonia și Bulgaria.Prin contactul cu alte culturi, elevii noștri descoperă dimensiunea europeană, dezvoltă atitudini ca toleranța, respectul, solidaritatea, învață să crească frumos, hrănesc rațiunea și spiritul.

Cristina BOTEZ


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments