AcasăPoliticaTinerii liberali – în acțiune

Tinerii liberali – în acțiune

În perioada 27-29 septembrie a.c., tinerii liberali din România s-au întâlnit la Sighetu Marmației, pentru a marca două evenimente importante, și anume participarea la Școala Politică „Gheorghe I. Brătianu” și ședința Biroului Național Executiv al TNL Rural România. „Școala de la Sighet este momentul nostru de respect și de aducere aminte față de toți martirii care și-au dat viața pentru o Românie liberă de comunism”, se arată într-un comunicat de presă emis de TNL.

tnl 6

În cadrul Școlii Politice, au fost incluse două momente emoționante, vizitarea muzeului „Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistentei” și depunerea de coroane la Troița martirilor din cadrul Cimitirului Săracilor de lângă Sighetu Marmației, momente în care  lideri ai PNL au rostit discursuri, amintindu-i pe Mihai Voicu – vicepreședinte PNL și ministru delegat pentru Relația cu Parlamentul, Mugur Cozmanciuc – deputat PNL și membru în cadrul Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul României și Parlamentul Republicii Moldova, Cristian David – ministru delegat pentru românii de pretutindeni.

Totodată, au avut loc dezbateri pe tema „România, un caz aparte al Războiului Rece” susținute de Liviu Tofan – directorul Institutului Român pentru Istorie Recentă, precum și prezentări susținute de Andrei Muraru –președintele executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc, Alexandru Muraru – directorul general al Institutului Național al Patrimoniului, Ovidiu Nemeș – primarul orașului Sighetu Marmației și de istoricul Marius Voinaghi.

Invitatul de onoare al evenimentui a fost Crin Antonescu – președinte al Partidului Național Liberal din România și președinte al  Senatului României, care a luat parte și la vizita Muzeului Ellie Wiesel, vizită ce s-a încheiat cu declarații de presă.

tnl 4Ședința Biroului Național Executiv al TNL Rural România

Așa cum spuneam, tinerii liberali s-au întâlnit și pentru a lua parte la ședința statutară a  Biroului Național Executiv al TNL  Rural România, la care au participat membrii B.E.N. al TNL Rural, deputatul Florin Alexe – președintele TNL România, Alin Drăgulin – vicepreședinte TNL România și Mihaela Spătaru – vicepreședinte al Organizației de Tineret a Partidului Liberal Democrat din Republica Moldova. În cadrul acestei ședințe, s-a pus accent pe necesitatea orientării atenției clasei politice și a societății romanești asupra tinerilor din mediul rural, pe identificarea și implementarea soluțiilor optime pentru a face mediul rural din ce în ce mai atractiv pentru tinerii români. De asemenea, s-a făcut o evaluare a activității și rezultatelor structurii TNL Rural România care, deși este o structură relativ nou înființată, a demonstrat că servește, din ce în ce mai mult, scopului pentru care a fost înființată, și anume o mai bună comunicare și promovare a tinerilor din mediul rural în structurile locale și centrale de conducere, astfel încât nevoile, lipsurile și dorințele acestora să fie cunoscute și îndeplinite. Prin această structură unică în România se intenționează și extinderea structurilor teritoriale ale TNL România și, implicit, PNL. În cadrul acestei ședințe, după cum ne-a declarat Daniel Badea, secretar-executiv al Biroului Național al TNL Rural, s-a adoptat propunerea președintelui TNL Rural – Cristian Ancuța, prin care au fost aleși secretari adjuncți ai TNL Rural România Ionuț Cotarcea – subsecretar de Stat în Inspectoratul de Stat în Construcții și Gelu Puiu – secretar de Stat în Ministerul Apelor și Pădurilor. Cotarcea  le-a vorbit tinerilor despre situația politică actuală  și despre viziunile sale privind organizarea activității TNL.

„Spune-i parlamentarului tău: NU – Roșia Montană”

Deoarece tinerii liberali au primit, din partea cetățenilor, solicitări privind respingerea Proiectului Roșia Montană, în cadrul ședinței, a fost luată în discuție și această temă stringentă. Astfel, în urma dezbaterilor, BPN al TNL a adoptat, prin vot, Rezoluția „Spune-i parlamentarului tău: NU – Roșia Montană”. Prin intermediul Rezoluției, aceștia cer tuturor parlamentarilor, indiferent din ce partid fac parte, să voteze împotriva Proiectului Roșia Montană. De asemenea, TNL cere sprijinul cetățenilor pe care îi îndeamnă să le transmită parlamentarilor, din circumscripția în care  locuiesc, să voteze NU – Roșia Montană. Cetățenii pot face acest lucru prin intermediul platformei www.facebook.com/ spuneparlamentaruluitauNUrosiamontana.

În închiderea evenimentului, domnii Florin Alexe – președinte al TNL România și Ovidiu Nemeș – primarul Municipiului Sighetu Marmației au acordat tinerilor liberali diplome pentru participarea și pentru activitatea desfășurată în cadrul Școlii Politice.

Dragoș Sîrghie

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments