AcasăPoliticaTinerii progresiști din Olt îl vor pe Emil Albotă candidat la Primăria...

Tinerii progresiști din Olt îl vor pe Emil Albotă candidat la Primăria Slatina

 La sfârșitul săptămânii trecute, la sediul central al UNPR Olt, a avut loc o conferință de presă susținută de Organizația de Tineret. Au participat Cosmin Ciorei – președinte al Organizației de Tineret Olt, coordonator al tinerilor progresiști din Regiunea S-V Oltenia și vicepreședinte la nivel național; Diana Laura Dobrescu – președinte Organizația de Studenți a UNPR Olt, coordonator pe regiunea S-V și, prin urmare, vicepreședinte în Biroul Național al Studenților, și Ștefan Gibea – președinte al elevilor progresiști din Olt, vicepreședinte la nivel național.

unpr tineri cioreiNE DORIM FOARTE MULT CA EMIL ALBOTĂ SĂ CANDIDEZE LA PRIMĂRIA SLATINA

În discursul său, președintele tinerilor progresiști din județul Olt a vorbit despre echipa pe care o conduce, despre obiectivele tinerilor, dar și despre faptul că vrea să atragă cât mai mulți tineri în politică, vrând să spargă bariera între politic și omul de rând.

„Obiectivele noastre sunt clare. Vrem să demonstrăm lumii că rolul tinerilor în politică nu este acela de a lipi afișe și de a împărți pliante, ci pot face lucruri mult mai importante, adică să participe în proiecte, să vină cu idei și să fie luați în calcul.

Noi ne dorim foarte mult, și susținem acest lucru în interiorul partidului, să candidăm singuri la alegerile locale din 2016. Ne dorim foarte mult să candideze Emil Albotă pentru primăria Slatina. Ne dorim foarte mult să candideze d-l senator Ion Toma la Olt. Bineînțeles, îi avem și pe ceilalți parlamentari de Olt pe care-i susținem. Este vorba de senatorul Teiu Păunescu, despre deputații Luminița Adam și Dumitru Niculescu, oameni care trebuie să-și păstreze locurile în Parlamentul României”, a spus Cosmin Ciorei.

STUDENȚII ȘI-L DORESC PE EMIL ALBOTĂ CA ȘI CANDIDAT LA PRIMĂRIA SLATINA

Diana Laura Dobrescu a intrat în politică la vârsta de 16 ani, mai precis acum patru ani, în UNPR Olt. A fost atrasă și încântată de susținerea seniorilor și de faptul că, aici, tinerii chiar contează și au un cuvânt de spus, ceea ce reprezintă un lucru foarte important pentru tineri.

„Cum a spus și Cosmin, studenții și-l doresc pe Emil Albotă ca și candidat la Primăria Slatina. Este un om de cuvânt și credem că este important ca un suflet tânăr și un om care susține tinerii să ne reprezinte la Primăria Slatina”, a declarat președintele studenților progresiști din Olt.

UNPR TINERET ESTE O FAMILIE

Venit de patru luni în echipa de tineret a UNPR Olt, Ștefan Gibea a ales acest partid în detrimentul altei formațiuni politice, a declarat: „Fac parte din UNPR de aproximativ 4 luni. Vin dintr-un alt partid, constatând că este o foarte mare diferență între ce am lăsat acolo și ceea ce am găsit aici. Aici am avut parte de foarte multă susținere. Pot spune că UNPR tineret este o familie. Așa cum au spus și colegii mei, dorim să-l susținem pe Emil Albotă la Primăria Slatina. Este un om de cuvânt, un om care ne-a susținut, un om care, de fiecare dată când a avut ocazia, a fost lângă noi, ne-a întrebat ce probleme avem, cu ce ne poate ajuta”.

PROIECTE ALE TINERILOR PROGRESIȘTI

Echipa de tineret a UNPR Olt a atins, deja, targhetul de 30% din numărul total de adeziuni cerut la Olt.

„Avem peste 6000 de adeziuni, și vom continua să atragem susținători alături de noi. La aceste adeziuni, se adaugă peste 1000 de fișe de simpatizanți. Considerăm ca tinerii să facă parte din orice partid politic, să facă parte din orice structură politică, atâta timp cât au o susținere, sunt ascultați și sunt luați în seamă. Noi ne putem lăuda prin unitate. Avem o echipă omogenă, numeroasă, demonstrăm acest lucru în orice zi”, a spus Cosmin Ciorei.

Dorind să se implice cât mai mult în susținerea tinerilor talentați, echipa de tineret a UNPR Olt dorește ca Slatina să aibă un skate parc, mai ales că, municipiul nostru este reprezentat, la nivel național și internațional, de un concetățean, de Marius Constantin, triplu campion european la skate.

 „Există o grupare în Slatina, Skate Croom, din care face parte Constantin Marius, triplu campion european la skate. De câțiva ani de zile, se chinuie să aibă un skate parc în Slatina, au primit promisiuni și nimic concret. Noi vrem să susținem acest proiect și să avem un skate parc în Slatina. Acești tineri cu inițiativă trebuie susținuți, trebuie aplaudați căci, din păcate, se vorbește prea puțin despre ei. Avem seri distractive, întâlniri tematice, avem dezbateri publice. Facem tot ce putem să fim cât mai aproape de tineri, de cetățeni și încercăm să auzim problemele lor și să le găsim o rezolvare”, a mai spus Cosmin Ciorei.

De asemenea, Diana Laura Dobrescu a declarat faptul că tinerii trebuie să li se alăture, deoarece UNPR are câteva proiecte, la nivel național, speciale pentru ei, cum ar fi: votul de la 16 ani, primul loc de muncă, prima fermă.

ION TOMA ESTE UN OM POLITIC PUTERNIC LA NIVEL NAȚIONAL

Întrebat de ce consideră că senatorul Ion Toma trebuie să se întoarcă pe plaiurile care l-au consacrat ca om politic, președintele tinerilor din UNPR a spus:

„D-l senator Ion Toma este un om politic puternic la nivel național. Avem nevoie de o reprezentare și de o voce puternică la București. Acolo se împart toate, de acolo vin funcțiile, de acolo vin banii pentru investiții. Întoarcerea d-lui senator la Olt ar aduce un plus enorm, mai ales în conjunctura în care, fără UNPR, e cam greu în România. Noi îl susținem pe d-l senator, pentru că aici este locul dumnealui”.

Ionuț DUMITRESCU

- Advertisment -

Most Popular